Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. sluiten

Hotel Monasterium PoortAckere

Hotel Monasterium PoortAckere is gevestigd in een voormalig klooster (daterend uit 1278) in het prachtige historische centrum van Gent. Vanuit het hotel bezichtig je eenvoudig, te voet, alle bezienswaardigheden die Gent rijk is. Een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk weekendje bij onze Zuiderburen. Het Hotel Monasterium PoortAckere beschikt over 47 netjes ingerichte kamers die onder andere zijn voorzien van gratis WiFi en koffie- en theefaciliteiten. Ontbijten gebeurt in de historische Kapittelzaal, in deze mooie ambiance zullen de verse broodjes nog beter smaken. Wanneer het weer het toelaat is het mogelijk om in de binnentuin te ontbijten. Tijdens een weekendje Gent hoef je je nimmer te vervelen. Vanuit het hotel loop je direct het oude centrum van Gent in. Bekende bezienswaardigheden zoals de Sint-Baafskathedraal en het Belfort liggen vlakbij en zijn het bezichtigen meer dan waard. Een wandeling langs de prachtige grachten van Gent is ook een aanrader. En duik ook eens de smalle steegjes in die daar aan grenzen. Hier liggen de mooiste pareltjes van Gent verborgen. Het is ook mogelijk om met een stadsgids door Gent te wandelen, hij vertelt je verhalen die je in een geen reisboekje zult tegenkomen.
Hotel rating: 7.7 based on 153 ratings

Beoordeling van Hotel Monasterium PoortAckere

Hotel Monasterium PoortAckere  

Hotel Monasterium PoortAckere

Hotel - Gent

Hotel Monasterium PoortAckere is gevestigd in een voormalig klooster (daterend uit 1278) in het prachtige historische centrum van Gent. Vanuit het hotel bezichtig je eenvoudig, te voet, alle bezienswaardigheden die Gent rijk is. Een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk weekendje bij onze Zuiderburen. Het Hotel Monasterium PoortAckere beschikt over 47 netjes ingerichte kamers die onder... meer info
vanaf 41 00 p.p.

Unieke deals ontvangen

153 beoordelingen 7.7

Aanbiedingen  Nachten Prijzen per persoon  

2 dagen Gent Standaard kamer

1 nacht v.a. € 41,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,00 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

2 dagen Gent Comfort kamer

1 nacht v.a. € 48,50 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,00 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

2 dagen Gent Superior kamer

1 nacht v.a. € 53,50 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,00 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

3 dagen Gent Standaard kamer

2 nachten v.a. € 82,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,00 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

3 dagen Gent Comfort kamer

2 nachten v.a. € 97,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,00 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

3 dagen Gent Superior kamer

2 nachten v.a. € 107,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,00 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

Scoreverdeling

Kamer
-
Locatie
-
Ontbijt
-
Personeel
-
Prijs/kwaliteit
-
Kindvriendelijk
-

Beoordelingsscore

-

Gebaseerd op beoordelingen

Beoordeling door Anoniem, op 11 juli 2016 (Stelletje)

Personeel was vriendelijk en behulpzaam. Apart om in voormalig klooster te logeren. Dichtbij het centrum.

Bar, leeg en ongezellig.

Tip! Accommodatie ligt op loopafstand van het Centrum.

7

Beoordeling door Anoniem, op 22 augustus 2016 (Gezin)

Prachtig gebouw, mooie muziek, uitgebreid ontbijt, aardige mensen bij de receptie.

Warme kamer, muggen, t.v. deed het niet. Ontbijt mevrouw was chagrijnig.

Tip! Hele gezellige binnenstad. Het was erg warm en kregen toen tip om naar een park te gaan, waar je kon zwemmen en zonnen, Blaarmeersen heet het park.

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 29 mei 2018 (Stelletje)

Gent.

Kamers veel gekraak van de vloeren en piepende deuren.

Tip! Binnenstad.

6

Beoordeling door CL Nora uit ALMERE, op 30 december 2017 (Gezin)

De mooie locatie, ontbijt in het prachtige kerkje. Een ruime kamer en vriendelijk personeel.

Tip! In het centrum gelegen, wat wil je nog meer.

8,4

Beoordeling door R.L. de Jonge uit Amerongen, op 29 december 2017 (Stelletje)

De persoonlijke benadering van het personeel, zo vriendelijk en gemeend. De kamer was wat gedateerd, maar schoon en een lekker bed.

Tip! We hebben prachtige stadswandeling gemaakt. Dag vullend, interessant, lekker en gezellig.

8,2

Beoordeling door D.M.R. van Van Leer- Wassenburg uit Biddinghuizen, op 28 december 2017 (Stelletje)

De authenticiteit van het gebouw en de sfeer. Overal brandende kaarsen en prettige rustige kerst/religieuze achetrgrondmuziek. Ook de ligging was perfect. Vlakbij het centrum ( plm. 10 minuten lopen) en toch heel erg rustig. Wij sliepen in de Maagdenvleugel en we waren op dat moment de enige gasten in dat deel van het hotel. Dat was geluk hebben, want ik kan me voorstellen dat je anders wel last zou kunnen hebben van andere gasten. Want het is een oud gebouw met overal krakende houten vloeren. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam. Inrichting van kamers en badkamer is enigszins verouderd, maar alles is schoon en netjes. Jammer dat de bar en het restaurant gesloten waren. We hadden het leuk gevonden om in de prachtige (kerk)zaal te dineren, maar dat kan alleen in het weekend (stond niet op de site). Gelukkig wees de receptioniste ons op een geweldig alternatief. Op ruim 200 meter afstand konden we terecht in restaurant "Oud Clooster", ook een voormalig klooster. Heerlijk gegeten in een charmante entourage. Tip voor wie er ook naar toe wil: wel reserveren, het is erg klein en ze zijn maar een beperkt aantal uren per dag open.

Tip! We kenden Brussel, Antwerpen en Brugge al, maar Gent was nieuw voor ons. In één woord fantastisch! Een klein centrum, alles op loopafstand. We hebben genoten van de prachtige oude gebouwen, de Leie die overal opduikt, de vele terrasjes en restaurantjes en vooral de piepkleine cafeetjes. Loop vooral even door het "graffitistraatje", heel erg grappig. Ook de Sint Baaf is een bezoekje waard en zeker het daar aanwezige meesterwerk "Lam Gods" van de gebroeders van Eijk. Voor vegetariërs onder ons is er genoeg keuze. De kaaskroketten zijn verrukkelijk, maar er zijn ook verschillende vega(nistische) restaurants. Bij 'the tree Monkeys" kun je kiezen uit 50 verschillende omeletten.

8,2

Beoordeling door A Brouwers-Postma uit BREDA, op 17 januari 2018 (Stelletje)

Het historische gebouw, de hoge kamer met schoorsteen, de prima bedden. Het publiek is jong. De Gentenaren zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Tip! Het Guislain museum, het SMAK, leuke cafeetjes, bv. De Dulle Griet en Missy Sippy (bluescafe).

7,8

Beoordeling door C L M Cools uit Ulvenhout, op 5 maart 2018 (Individueel)

Het was buiten ijzig koud (28 02 2018), de kamer was heerlijk warm. Vriendelijk personeel en een super heerlijk ontbijt in een prachtige ruimte.

8

Beoordeling door J.H.M. Pete Németh uit Hedel, op 24 januari 2018 (Gezin)

Prima locatie, op loopafstand van centrum. Mooie ontbijtzaal en ontbijt is goed. De hele ambiance van het gebouw.

Kamer zeer gedateerd. Spinnenwebben aan het plafond. Op eerste ochtend geen warm water om te douchen. Douchedeur die niet goed sluit waardoor veel water op badkamervloer. Receptiepersoneel stug tot op het onvriendelijke af.

Tip! Mooi historisch centrum, compact en goed te belopen. Ontzettend veel leuke eet- en drinkgelegenheden.

5,6

Beoordeling door C.J.M. Menting uit wehl, op 21 november 2017 (Stelletje)

Sfeer, mooie oude gebouwen, de vele gezellige pleintjes met restaurantjes en cafés. Ook de stadswandeling met gids en de boottocht zijn een aanrader.

8

Beoordeling door Anoniem, op 28 februari 2018 (Stelletje)

De hele sfeer, de verzorging, de mooie kerk, prachtig om daar te logeren! Het ontbijt was ook erg lekker. En mooie ontbijtruimte.

De kamer in het Breedhuis was heerlijk ruim en met koelkast maar zou wat beter onderhouden kunnen worden. Doucheruimte verouderd, geen verwarming daar. Erg gehorig. Maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn.

Tip! Om de hoek zit je al in het historisch centrum, dat prachtig is. Ook allerlei winkels. Wij hadden wel moeite met het vinden van een plekje om te eten als je niet gereserveerd had. Gezellige sfeer in de stad.

8

Beoordeling door S Van Lisdonk - Metsemakers uit Tilburg, op 21 februari 2018 (Gezin)

Fijn personeel en authentieke sfeer.

Slechts een kleine douche met hoge instap en een wastafel waarvan het blad kapot was. Gehorige vloer waardoor je de gang en je bovenburen hoort, maar dat hoort wellicht bij de locatie.

5,7

Beoordeling door Anoniem, op 22 januari 2018 (Stelletje)

Sfeervolle, ouderwetse kamer. Goede ligging.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 11 januari 2018 (Gezin)

Mooi, oud gebouw en rustige omgeving maar toch dichtbij het centrum.

8

Beoordeling door R.A. Neeft uit Eerbeek, op 2 november 2017 (Stelletje)

Leuk authentiek hotel midden in het centrum.

9

Beoordeling door E.R.J. de Rooij-Mille uit Aardenburg, op 9 oktober 2017 (Stelletje)

De vriendelijkheid van de mensen en de behulpzaamheid.

De vele trappen naar de kamer. De kamers zijn gedateerd en er is achterstallig onderhoud, zoals geen licht in het halletje, kapotte stekker aan schemerlamp, kapot lampje in de badcel.

Tip! Gent is een prachtstad om te bezoeken!

8,6

Beoordeling door C.B. van Vonderen uit RIDDERKERK, op 9 januari 2018 (Stelletje)

Heerlijk dat alles op loopafstand is in Gent. Eten in de kapel. Ontbijt uitgebreid en goed!

De kamer. Zeer krakende vloer en één persoonsbedden die los van elkaar staan. De hoge parkeerkosten. Wij stonden in de parkeergarage in de buurt. Werd ons niet verteld dat het daar, begin januari extra duur is. Jammer.

Tip! Het centrum van Gent is voor ons lopen in de schilderijen van Anton Pieck. Fijn dat de kerstmarkt ook na 1 januari er nog is. Uitverkoop. Veel mooie winkels.

7,2

Beoordeling door H.J.M.N. Conijn uit Hoorn, op 7 oktober 2017 (Stelletje)

Mooie ruime kamer, mooi gebouw, in het centrum.

Moeilijk te bereiken met de auto in verband met circuleringsplan Gent.

10

Beoordeling door EHJ van den Broek uit Milheeze, op 8 oktober 2017 (Stelletje)

Vlakbij het centrum.

Werd verbouwt waardoor wat extra lawaai.

Tip! Centrum is geweldig.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 26 september 2017 (Groep)

Prachtige stad, die dichtbij is vanuit het hotel.

Dat je toch met deze aanbieding bijv. geen lift had. Je moest naar een andere plek.

Tip! Zeer de moeite waard.

7

Beoordeling door Anoniem, op 25 september 2017 (Stelletje)

Een bijzondere plek om te overnachten. Midden in het centrum. Fantastisch ontbijt en zeer prettig personeel.

9,2

Beoordeling door E.J. Baumgarten uit Meppel, op 19 september 2017 (Gezin)

Oud klooster, dicht bij het centrum, alles bereikbaar. Vriendelijk personeel voldoende parkeerruimte.

De enige opmerking is dat de douche instap voor mensen met een slechte knie ietwat aan de hoge kant was.

Tip! Weer de kennis hernieuwd met het druppelkot zeer fijne Jenevers geproefd. Het Begijnhof, het karmelietenklooster, en het pre concert op de Leie.

8,2

Beoordeling door D.C Van der Gaag uit Hekelingen, op 17 september 2017 (Stelletje)

Idee van een oud klooster om te verblijven is heel apart.

Enigszins gedateerde kamer.

Tip! Hotel ligt goed in het centrum. Heel handig op maar 5 minuten lopen. Heerlijk gegeten in Gent.

8,4

Beoordeling door AWC Cooiman uit Capelle aan den ijssel, op 15 september 2017 (Stelletje)

Verblijf in een klooster.

Tip! Centrum is super gezellig.

8

Beoordeling door MJT Buijk uit Ossendrecht, op 15 september 2017 (Gezin)

Het hotel staat in het centrum. Je stapt uit het hotel en je bent snel bij de winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Je auto parkeer je bij het hotel.

Tip! Gent bekijken met een boottocht was erg leuk.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 12 september 2017 (Groep)

Even er tussenuit andere omgeving.

Tip! Gent is een hele gezellige stad. Hele mooie huizen met geveltjes. Het water erbij de gezellige restaurants en terrassen de verschillende soorten bier maken het compleet. De kerken zijn ook mooi en natuurlijk genoeg winkels.

8

Beoordeling door Anoniem, op 10 september 2017 (Stelletje)

Het is een mooie locatie erg dicht bij het centrum.

Heeft wel wat achterstallig onderhoud. Is een verbeterpuntje. Maar dit kun je verwachten als je prijs ziet en dan mag je hierover ook niet klagen. Alles was wel schoon.

Tip! Centrum van Gent is geweldig. Ook erg fijn wandelen net buiten het centrum Route gewoon via app te loaden. Je kunt dus zelf kiezen voor rust of drukte.

8,8

Beoordeling door Anoniem, op 4 september 2017 (Gezin)

De sfeer, de grote kamer met hoog plafond, de tuin en de parkeerfaciliteiten. Ik kom hier zeker nog eens terug.

Ik zou het niet 'minder leuk' willen noemen, maar het geheel was wel stoffig. Ook straatgeluiden drongen heftig door in de kamer.

Tip! Het centrum is makkelijk te bereiken.

8,6

Beoordeling door J.J.E. Sprokholt uit Tilburg, op 31 augustus 2017 (Gezin)

Mooi oud gebouw met een mooie kapel en een heerlijk ontbijt. Mooie grote kamer en niet te ver van het centrum.

Dat we aan de straatkant een kamer hadden, nogal wat verkeersoverlast.

Tip! Heel de stad Gent is 1 groot museum met veel leuke kroegjes en eet-tenten, Wel super toeristisch.

8

Beoordeling door A.W. van de Sande uit Winssen, op 17 augustus 2017 (Stelletje)

Historische locatie, rustige plek kort bij centrum stad. Goed verzorgd ontbijt. Eigen parkeergelegenheid.

Tip! De stad Gent is een mooie stad met veel historische gebouwen, een gemoedelijke sfeer en een warm welkom voor de toerist.

8,8

Beoordeling door Anoniem, op 25 juli 2017 (Groep)

Goed ontbijt.

Gehorige kamer.

Tip! Gent is een geweldige stad.

7,2

Beoordeling door M.C. Noom uit Heemskerk, op 19 december 2017 (Stelletje)

De centrale ligging t.o.v. het centrum.

Parkeervoorziening zeer nat en vies te betreden, te weinig parkeerplaatsen.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 9 mei 2017 (Stelletje)

Prima verblijf, goede locatie.

Tip! De mooie Leie in het centrum. Erg gezellig.

7,5

Beoordeling door Anoniem, op 30 april 2017 (Gezin)

Mooi ouderwets klooster en dicht bij het centrum.

8,6

Beoordeling door GJA Heijl uit Tilburg, op 12 april 2017 (Stelletje)

Mooie ruime kamer, met een keukentje en grote badkamer met bad. Goed verzorgd, goed matras en de oorspronkelijke kloosterelementen zijn gelukkig goed zichtbaar. Ondanks dat de kamer aan de straatkant lag, hebben we geen last gehad van verkeer. Het ontbijt was uitstekend, ruime keus in van alles en zeer ruime ontbijttijden, tot 11.00 uur. Door het nieuwe 'circulatieplan' van de stad Gent, is het hotel niet via de kortste weg te bereiken. Maar wel goed via de ring, dan de zuid/west kant aanhouden maar bij vertrek heeft de receptionist een perfecte uitweg gewezen.

Tip! Het hotel ligt op loopafstand (< 5 min) van het centrum. Gent is een echte 'kijk en geniet' stad. Je kan overal kriskras door de binnenstad wandelen en overal kun je zitten voor koffie, lunch en diner. Het is een aanrader met 5 sterren.

8,6

Beoordeling door G.J. Renaud uit Hardinxveld-Giessendam, op 11 april 2017 (Stelletje)

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 23 maart 2017 (Groep)

Het hele hotel geeft je een enorme rust. Prachtig.

Tip! Gent is helemaal prachtig.

8

Beoordeling door E.J. Kersbergen-Brak uit Amersfoort, op 15 maart 2017 (Gezin)

Het hotel ligt heerlijk dicht bij het historisch centrum en toch rustig.

Er was op een avond een feest in de kerkzaal die hiervoor werd gebruikt. Tot laat in de nacht stonden mensen buiten te praten. Dat was hinderlijk, vooral omdat onze kamer er tegenaan lag.

Tip! Geweldige dagen in Gent gehad. Er zijn prachtige kerken en kunst te bewonderen. Het centrum was erg gezellig met mooie winkels.

6,8

Beoordeling door H. Grooten uit Enschede, op 15 maart 2017 (Gezin)

Prima locatie met parkeermogelijkheden. Het is een mooi en sfeervol hotel dicht bij het centrum. Prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Verhuur van de bar aan een besloten studentenfeest. Verder geen last van gehad

Tip! Volgende keer gaan wij weer naar dit hotel.

9,2

Beoordeling door Anoniem, op 26 februari 2017 (Stelletje)

Prachtige ruime kamer, uitstekend ontbijt, parkeren bij hotel, personeel bijzonder attent!

Tip! Gelegen in het centrum van Gent.

10

Beoordeling door G.W. de Winter uit Halsteren, op 27 februari 2017 (Gezin)

Sfeervol gebouw, goede ligging ten opzichte van het centrum, goede parkeergelegenheid. Alles op loopafstand.

Kamer op 2e verdieping aan de straatkant. Vluchtplan in map was van de andere kamer. Op onze kamer geen branduitgang, vluchtroute via andere kamer? Bij navraag werd ons verteld dat de brandweer dit had goedgekeurd: De kamers aan de straatkant behoeven geen noodtrap/nooduitgang daar de brandweer in geval van brand op tijd aanwezig zal zijn om mensen via het raam naar buiten te halen! Maar hopen dat de brandweer niet vast komt te staan in het verkeer of om moet rijden vanwege de vele wegomleggingen in Gent.

Tip! Hotel ligt vlak bij het centrum. Wij hebben heel veel bezocht/bezichtigd. Aanrader is de 48-uurs dagkaart, hiermee heb je toegang tot alle musea, rondvaart, openbaar vervoer, 1 dag fietshuur. Leuk café is de Dulle Griet op de vrijdagmarkt.

7,6

Beoordeling door W.J. Maarschalkerweerd uit VEENENDAAL, op 8 februari 2017 (Gezin)

De ligging zo dicht bij het centrum en, zeer prettig, we konden de auto bij het hotel kwijt.

Het hotel is door het eenrichtingsverkeer in Gent niet eenvoudig te bereiken.

Tip! De afstand van het hotel naar het museum voor schone kunsten is qua afstand goed beloopbaar.

7,4

Beoordeling door J.M. Géron uit Hechtel, op 2 februari 2017 (Groep)

Mooie sfeervolle, centraal gelegen locatie met vriendelijke receptionist!

Tip! Leuke indiase dagwinkel en restaurant om de hoek!

8

Beoordeling door J A Van Sprang uit Zevenbergen, op 31 januari 2017 (Stelletje)

Leuke kamer.

Enige nadeel tussendeur. Erg gehorig, je denkt het is een nooduitgang tot je buren krijgt.

7

Beoordeling door HJM Reimert uit Zevenaar, op 8 januari 2017 (Stelletje)

Leuke plek, werd wel gerenoveerd, dat was te zien, maar niet hinderlijk.

8

Beoordeling door Anoniem, op 12 september 2017 (Gezin)

Prima locatie, vlakbij oude centrum.

Slechte kamer, oud, vuil, muf. Toen wij op maandag weg gingen werden deze kamers gerenoveerd, dus waarschijnlijk volgende keer wel oké. Verder alles prima.

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 9 januari 2017 (Stelletje)

De sfeer in de accommodatie, als geheel, entree, gangen, ontbijtzaal.

Kamers zijn aan een opknapbeurt toe. Zelfs voor de lage prijs.

Tip! Afstand tot centrum is goed.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 8 oktober 2017 (Individueel)

Mooi groot complex, parkeren op eigen terrein, toch nog 500 m van hartje centrum.

Vleugel Breedgebouw: Oud en versleten. Zeer gehorig. Er ontbrak een gordijn in de slaapkamer!, het riet van een rieten fauteuiltje was kapot, kast gaat moeilijk open, de kamer was niet schoon, veel stof en er was niet gestofzuigd. Ontbijt tot 10.00 uur. Geen kluisje.

6

Beoordeling door Anoniem, op 9 januari 2017 (Stelletje)

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 8 januari 2017 (Stelletje)

8

Beoordeling door Anoniem, op 6 januari 2017 (Stelletje)

7,6

Beoordeling door C Kole uit Kapelle, op 3 januari 2017 (Stelletje)

7,3

Beoordeling door WJG van der Van der Aa-Froon uit Son en Breugel, op 1 januari 2017 (Stelletje)

Het klooster heeft zijn charme en de ligging t.o.v. het centrum is prima.

Slecht parkeerbeleid. Geen mogelijkheid om overdag in een daarvoor bestemde ruimte te recreëren. Bar is beperkt open en er is geen bediening aanwezig. Deze dient met de telefoon opgeroepen te worden. Stoelen in de bar zijn vies evenals de ruimte. Restaurant is gedurende de weekdagen niet geopend. Koffie voorziening werd niet spontaan aangevuld.

Tip! Gent is een historische stad en er heel veel te zien. Prachtige gebouwen waarbij de kathedraal een must is. De kerstmarkt is in dit seizoen ook zeker een aanrader.

5,8

Beoordeling door M van Giffen uit Amsterdam, op 29 december 2016 (Stelletje)

Mooie kamer in oude stijl. Fijne locatie, rustig, maar op loopafstand van centrum. Uitstekend verzorgd en uitgebreid ontbijt in mooie rustieke zaal met uitzicht op tuin. Heel vriendelijk personeel. We kregen zelfs n hele rondleiding door het prachtige oude gebouw met bijzondere info.

Tip! In de omgeving is veel te zien, zoals de mooie Michelskerk, de St Niklaaskerk, de St. Baafskathedraal en het Designmuseum. Overal leuke café's, koffietentjes en restaurants. We vonden het leuk om door de smalle oude straatjes van Patershol te slenteren en daar in de verschillende sfeervolle eettentjes te eten. Op het Veerleplein bevinden zich twee winkels waar veel biersoorten te koop zijn.

8,7

Beoordeling door Anoniem, op 22 december 2016 (Gezin)

Dicht bij het centrum. Goed bed. Redelijk schoon.

Herrie van een feest in de kerk van het hotel tot 1 uur 's nachts. Eigenlijk idioot om dan zo'n kamer te verhuren. De keuken lag pal onder ons. Gasten in een andere vleugel zullen minder geluidsoverlast hebben gehad.

6,3

Beoordeling door W.F. Biesbroek uit roosendaal, op 3 maart 2017 (Stelletje)

Bedden en stilte natuurlijk. Wat wil je ook in een klooster. Heerlijk ontbijt, super.

Tip! Relaxte omgeving, mooie stad en lieve mensen.

8

Beoordeling door Anoniem, op 26 januari 2017 (Stelletje)

Gunstige ligging. Authentieke uitstraling van het gebouw.

De kamers zijn een beetje oubollig, maar wel begrijpelijk vanwege de authentieke uitstraling.

Tip! Gravensteen, Vleeshuis, Graslei, Korenlei met de musea van Schone Kunsten en het Smak. Samengevat, een zeer geslaagd weekend.

7,8

Beoordeling door A van Houtum uit Gemonde, op 20 december 2016 (Stelletje)

Nette grote kamers en zeer vriendelijk personeel.

Tip! Prachtige gebouwen en mooie musea.

8,2

Beoordeling door A T W Hertogs uit Kapelle, op 12 december 2016 (Gezin)

Ouderwets gezellig geweldig ontbijt buffet was niet druk, mooie tuin ideaal voor het voorjaar!

Dat er geen restaurant bij was wel in de buurt.

Tip! Mooie stad Gent en omgeving.

6,7

Beoordeling door S Pruis uit Haarlem, op 7 december 2016 (Gezin)

Dichtbij centrum, leuke setting.

De raamkozijnen mogen weleens vervangen worden.

8,2

Beoordeling door W.J. Kuhlemeier uit Castricum, op 7 december 2016 (Gezin)

De stilte en de locatie.

Er moet duidelijk nog veel gebeuren aan deze locatie, maar daar zal de prijs ook naar zijn. We hebben het desondanks naar ons zin gehad. De kamer is van alle gemakken voorzien en de locatie ligt midden in het centrum, echt een aanrader.

Tip! Omgeving is fantastisch, ligt midden in het centrum, dus je kunt alles makkelijk te voet doen. Een tip is om eerst een tochtje met de boot te doen. Op die manier word je het e.e.a. verteld over de geschiedenis van Gent en zijn bezienswaardigheden.

7,5

Beoordeling door S. Lemstra uit Stedum, op 30 december 2016 (Gezin)

Wat een prachtige omgeving dit oude klooster! Sfeervol en alle ruimte.

We hadden wel wat last van de bovenburen die nogal luidruchtig waren.

Tip! Wat een heerlijke stad Gent! Vlakbij in de ZwarteZusterstraat zit 't Oud Clooster waar we niet alleen heerlijk hebben gegeten maar ook de allerlekkerste Belgische biertjes van de tap hebben gedronken!

8

Beoordeling door Anoniem, op 6 december 2016 (Stelletje)

Tip! Prachtige, gezellige stad. Binnenstad een groot oudheid museum!

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 4 december 2016 (Stelletje)

Het hotel heeft de sfeer van het klooster van weleer weten te behouden. Wij vonden dat een meerwaarde hebben. De ligging t.o.v. de stadscentrum is perfect. Je wandelt er in 10 minuten naar toe. Het personeel is vriendelijk gemoedelijk en behulpzaam. Het ontbijt is gevarieerd en goed. De klooster eetzaal heeft dat bijzondere extra sfeertje wat ons aansprak. De kamer was ruim en eenvoudig met een grote tv en prima wifi aansluiting. De badkamer voldeed aan alle eisen. Fijn was ook dat je voor € 15 per 24 uur bij het hotel kon parkeren.

Er zijn geen echte min punten. Tip voor het hotel zou zijn dat ze de tuin die aangrenzend is aan de eetzaal fatsoeneren. Door het tuinmeubilair weg te halen in de winter en een aantal houten schuttingen plaatsen die het uitzicht wat verfraaien.

Tip! Gent is een gemoedelijke stad met fraaie middeleeuwse en 17e eeuwse gebouwen. Het is nog niet helemaal overlopen door toeristen wat de sfeer en de toegankelijkheid tegemoet komt. Voor een weekend is er voldoende te zien en ontdekken. Vanuit Gent kun je ook makkelijk een dagje naar Brugge hoewel dat laatste geen aanrader is als je op een zaterdag gaat eind november december ivm de Brugse kerstmarkten. Alles is dan overvol bij elke gemiddelde gelegenheid sta je in de rij. Je ziet dan ook geen gebouwen meer alleen maar massa's mensen. Jammer van Brugge want het is nog meer dan Gent een fantastische historische stad.

8,2

Beoordeling door A A De Boer uit Dirkshorn, op 6 december 2016 (Individueel)

Het is bijzonder in een dergelijk locatie te logeren en zo dicht bij het centrum.

7,4

Beoordeling door J de Mooij uit Roosendaal, op 21 april 2017 (Stelletje)

De historie van het pand. Gent is echt een leuke, interessante stad.

Klein puntje; Ik miste een lekker gekookt eitje bij het ontbijt, zeker met de Paasdagen.

8,2

Beoordeling door G.M. Zonneveld uit Pannerden, op 5 december 2016 (Groep)

Het verblijven in een gebouw met een rijke geschiedenis was fantastisch.

Tip! Gezellige restaurants, waar je vooral tussen jongen mensen zit zijn op loopafstand te bereiken.

8,2

Beoordeling door J Mous uit Suawoude, op 1 december 2016 (Stelletje)

Alles op loopafstand.

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 20 april 2017 (Stelletje)

De gezellige stad Gent. Bedden waren wel heel goed.

Een beetje achterhaald v.w.b. de kamer en de overige faciliteiten.

Tip! Was allemaal leuk.

7

Beoordeling door C.J. Snijder uit Bergen NH, op 17 november 2016 (Stelletje)

Een historische en levendige stad, met veel cultuur.

7,6

Beoordeling door C. C. Pols-van de Kraak uit Utrecht, op 4 mei 2017 (Stelletje)

Een verbouwd klooster; heel sfeervol. Gelegen dichtbij het centrum van Gent.

De vloerbedekking in de kamer was oud en smoezelig. De douche was niet erg krachtig.

Tip! Een boottochtje door Gent is de moeite waard. We hebben veel gewandeld, maar vanuit de boot zie je alles vanuit een ander perspectief.

7,4

Beoordeling door N.J. van der Henst uit Eindhoven, op 16 november 2016 (Groep)

Mooi oud pand, met enorme slaapkamers.

Tip! Perfecte locatie op 5 min. lopen van stadscentrum.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 21 november 2016 (Stelletje)

Dicht bij een leuk historisch centrum.

Personeel nogal afstandelijk.

Tip! Gent is authentiek leuke terrasjes mooi museum enz.

7,4

Beoordeling door E Lambooij uit Goirle, op 15 november 2016 (Gezin)

Ligging vlakbij het centrum. Vriendelijk personeel. Heel goed ontbijt. Parkeerplaats bij hotel voor € 15,- per nacht. Plus dat je er voor inchecken en na uitschrijven kunt staan waardoor je toch drie hele dagen hebt met 2 overnachtingen. Nieuwe matrassen op de bedden. Tijdens je verblijf in het centrum kun je gemakkelijk even naar je kamer om even uit te rusten.

Tip! Prachtig historisch centrum op wandelafstand van dit hotel. Lange winkelstraat met alle winkels die je maar wensen kunt. Kasteel Gravensteen is indrukwekkend. We zijn de Belfort opgeklommen. Mooi uitzicht, leuke informatie en een indrukwekkend klokkenspel. Ook de rondvaart was zeker de moeite waard.

8,6

Beoordeling door HJLM Keultjes uit NIJMEGEN, op 2 mei 2017 (Stelletje)

Heel erg vriendelijk personeel. Dichtbij het stadscentrum gelegen met parkeer plaats.

Staat van onderhoud van de kamers en het gebouw.

Tip! Op loopafstand gelegen van het oude stads centrum met restaurants, diverse monumentale kerken en middeleeuwse gebouwen, kasteel, musea, rondvaartboten, botanische universiteits tuin met tropische planten.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 14 november 2016 (Stelletje)

De centrale ligging. Dicht bij het centrum

Sterk verouderde kamers. Vieze vloerbedekking. Behang met vieze vlekken. Vuile koelkast. Vieze toiletborstel. Bar van hotel was gesloten. Jammer, bv. om bij aankomst of na bezoek stad nog even wat te drinken.

Tip! Mooie stad is Gent. Historisch centrum met veel oude gebouwen. Een bezoek zeker de moeite waard.

5,8

Beoordeling door GM Maas-Giljam uit Halsteren, op 8 maart 2017 (Stelletje)

Het was fijn dat de kamer prima in orde was en dat het hotel dicht bij het centrum was gelegen. We konden alles heerlijk te voet doen.

Het feit dat we voor het ontbijt over moesten steken naar het andere gebouw. Gezien de weersomstandigheden moest de jas daar bij aan en we wisten niet goed waar we die dan weer moesten laten. Als tip zou ik dan ook mee willen geven dat het fijn zou zijn als er voor de ontbijtzaal een kapstok zou zijn.

Tip! We hebben gevaren en de stadswandeling gedaan. De city-card was echt een uitkomst, die hadden wij er in 1 dag al uit. Jammer voor ons was dat we voortijdig naar huis moesten omdat mijn man ziek was geworden. We komen graag nog eens terug.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 14 maart 2017 (Gezin)

De ambiance in het hotel, zeer gastvrij personeel bij receptie en in de ontbijtzaal. Bedden goed.

De kamer zeer gedateerd. Tapijt versleten en niet schoon, stoffig.

Tip! Gent is top. Historie, musea en horeca restaurants. Gezond, gezellig betaalbaar.

8,4

Beoordeling door M Spronk uit Koog aan de Zaan, op 30 oktober 2016 (Stelletje)

Lekker rustig en toch in het centrum.

8

Beoordeling door HJ Roskam uit Gouda, op 22 maart 2017 (Gezin)

Erg mooi hotel, goede sfeer. Mooie kamer ook, en de locatie in Gent is ook goed.

Eigenlijk niks, alleen het ontbijt was wat mager als we later ontbeten, veel was al op.

8,4

Beoordeling door COR Cor grootenboer uit sliedrecht, op 29 oktober 2016 (Gezin)

7,2

Beoordeling door R van Gent uit Gorinchem, op 5 oktober 2016 (Gezin)

Prima locatie in het centrum met parkeer gelegenheid. Kamers oké.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 19 december 2016 (Stelletje)

Ontbijt en ligging goed.

Kamer niet schoon. Badkamer zonder licht boven wastafel. Douchen moet zittend in bad gebeuren, bijzonder onhandig en niet van deze tijd! Zeil op de vloer. Te duur voor wat het is.

Tip! Gent is een bijzonder mooie stad.

6,2

Beoordeling door H Nap uit Ede, op 2 september 2016 (Stelletje)

Entourage van het hotel. Activiteit van het personeel. Ligging zo dicht bij het centrum.

Tip! Gent is een prachtige stad, van de ochtend tot de avond toegankelijk.

8,2

Beoordeling door A Oosterhuis ev Villerius uit Ravenswoud, op 3 september 2016 (Stelletje)

Aangenaam verpozen in de tuin. En zo mooi in het centrum!

Tip! De tentoonstelling 'Voor God & Geld', een aanrader.

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 7 september 2016 (Groep)

Ontbijt erg goed. Hotel niet sjiek maar "mooi oud". Mensen die van kloosters enzo houden vinden dit prachtig.

Kamer, vloerbedekking bv. oogt wat oud, kwaliteit van de douche is belabberd. Het wil alleen koud of heet worden maar bovenal: als de boven"buren" gaan douchen komt het water door het plafond en gezien de vlekken op het plafond is dat zeker niet de eerste keer geweest.

Tip! Gent is uiteraard een prachtige stad, het bezoeken meer dan waard!

6,6

Beoordeling door R.M. Bargmann uit santpoort-noord, op 24 september 2016 (Groep)

In een oud klooster was wel apart. Leuke stad en hotel goed centraal.

Tip! Rivier De Leije en mooie kerken en gebouwen en gezellige eet terrassen.

7

Beoordeling door G. Doelman uit middelburg, op 15 september 2016 (Stelletje)

De sfeer van het hotel, gezellig, gastvrij en klassiek. Het was een perfect verblijf. Het weer en de stad werkte eraan mee.

Tip! Het stadsmuseum van Gent is prachtig! De lijn van de geschiedenis van Gent is mooi verbeeld, overzichtelijk en afwisselend.

8,8

Beoordeling door C.W. Koning uit Amsterdam, op 5 september 2016 (Stelletje)

Dicht bij het centrum.

8

Beoordeling door Anoniem, op 17 november 2016 (Stelletje)

De authenticiteit van het hotel.

De ontbijtzaal is eigenlijk te klein.

8,4

Beoordeling door M.W.C. Caris-Frenken uit Weert, op 16 november 2016 (Gezin)

De prettige ligging ten opzichte van het stadscentrum.

Geen goede douche.

Tip! Prachtige stad op loopafstand van het hotel.

7,3

Beoordeling door Anoniem, op 3 september 2016 (Stelletje)

8,8

Beoordeling door W.P.B. Thiemann uit Essen, op 24 augustus 2016 (Stelletje)

Het verblijven in een Monasterium, grote hoge kamers, grote badkamer. Prachtige ontbijtruimte, zeer vriendelijk en behulpzaam personeel.

Tip! Gent is een stad die zeer de moeite waard is om te bezoeken.

7,8

Beoordeling door E.H.J. Geurkink uit WINTERSWIJK, op 24 augustus 2016 (Gezin)

Het oude klooster is echt fantastisch! We hebben genoten. De kamer is zeer ruim. Niet te luxe maar dat hoef je ook niet verwachten voor die prijs.

9,5

Beoordeling door A Ketz uit Zelhem, op 22 augustus 2016 (Stelletje)

Dicht bij centrum. Oudere kamers, maar wel schoon. Perfect ontbijt!

7,6

Beoordeling door D Kampen uit Rotterdam, op 22 augustus 2016 (Gezin)

Het idee om eens overnacht te hebben in een voormalig klooster.

Dat we maar 2 nachtjes waren!

Tip! Gent is een geweldig mooie stad en het hotel is een en al rust.

8,2

Beoordeling door P Hegi uit Rijswijk, op 10 augustus 2016 (Stelletje)

De bedden waren goed, het ontbijt was prima. De kamer was ruim.

Het personeel was niet erg toegankelijk. De stoffering van de kamer was wel erg gedateerd, de kamer moet nodig gewit worden.

Tip! Gent is een prachtige stad!

7

Beoordeling door T van Eck uit Oosterbeek, op 9 december 2016 (Gezin)

Lekker rustig en ruim, dicht bij het centrum en prima ontbijt.

Lucht in de radiatoren en geen radiator in de badkamer. Wanneer de ramen open waren had je last van het verkeer.

Tip! Gent is een fantastische stad en België is vriendelijk voor 65+ers. Veel kortingen en goedkoop met de trein.

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 19 augustus 2016 (Stelletje)

Het oude gebouw ziet er erg mooi uit. Ideale locatie want je loopt zo het centrum in.

Wij zaten in een zijgebouw en die was duidelijk een stuk minder luxe en aangepast dan de rest van het hotel.

Tip! Gent was heerlijk om doorheen te struinen en verschillende terrasjes te pakken. Wij hebben heerlijk gegeten bij de Witte Leeuw. Echt een aanrader grote borden met heerlijk eten voor een leuke prijs en snelle bediening. Het is wel erg druk.

7,6

Beoordeling door H.A. Spierings uit Helmond, op 9 april 2017 (Stelletje)

Oud klooster met dito stijlelementen, weer eens iets anders. Goed ontbijt en 5 minuten lopen naar het centrum. Goede receptie en parkeermogelijkheden voor 15 euro per dag.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 14 augustus 2016 (Stelletje)

Het verblijf in een oud klooster.

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 14 augustus 2016 (Stelletje)

Gent is prachtige en gezellige stad. Hotel op loopafstand van centrum.

Kamer in oude gedeelte van hotel (2e etage zonder lift) matig. Elektriciteit: defecte stopcontacten en schakelaars. Handdoeken 2e dag niet ververst.

8

Beoordeling door M.A. Engels uit Huizen, op 16 augustus 2016 (Stelletje)

Leuke historische plek op loopafstand van het centrum. Aardig en vriendelijk personeel. We vonden onze kamer uitstekend. Het bleek dat we een duurdere kamer hadden gekregen. Dat vonden wij uiteraard heel fijn!

15 Euro per dag parkeren vonden wij wat aan de dure kant.

Tip! Musea, kerken, leuke restaurantjes vlakbij. De aanbieding van de Volkskrant voor de gratis toegang tot de fantastische Tentoonstelling Voor God en Geld in combinatie met prettig en betaalbaar logeren vonden wij een groot succes!

8

Beoordeling door J de Vrijer uit ede, op 13 augustus 2016 (Stelletje)

Vriendelijk personeel, uitstekende locatie, prima ontbijt, bijzonder hotel, prima bedden.

Vieze kamer, achterstallig onderhoud,

Tip! St Baaf zeer de moeite waard, levendig centrum, heel leuke rondvaart, fraaie architectuur.

8

Beoordeling door Anoniem, op 12 augustus 2016 (Stelletje)

De ligging, dicht bij het centrum van Gent.

De gedateerde staat van de kamers.

7

Beoordeling door H.A.J. Lempers uit Beek en Donk, op 6 augustus 2016 (Stelletje)

Locatie dicht bij het centrum. Uitgebreid en goed verzorgd ontbijt met prima koffie!

Hoge parkeertarieven.

Tip! We komen graag naar Gent. Veel bezienswaardigheden in een compact centrum. Veel goede en redelijk betaalbare restaurants. We hebben de tentoonstelling " Voor God en Geld " bezocht. Zeer de moeite waard!

7,8

Beoordeling door M Griffioen uit Aalten, op 7 augustus 2016 (Gezin)

Kamers roken wat muf.

8,7

Beoordeling door M Rood uit HEERHUGOWAARD, op 31 juli 2016 (Stelletje)

Heerlijk dicht bij de stad.

Kamer op 2 hoog steile trappen.

Tip! Het Stam museum is zeer aan te bevelen.

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 17 september 2016 (Stelletje)

De zeer centrale ligging, de goede pakeermogelijkheid en het prima ontbijt.

Het ontbreken van de douche-deur.

Tip! Het centrum van deze mooie stad met de vele prachtige gebouwen en kerken en de rivieren met rondvaartmogelijkheden is zeer de moeite waard!

9,2

Beoordeling door Anoniem, op 14 september 2016 (Gezin)

Twee trappen op naar kamer.

Tip! Gent prachtig, overal dicht bij vanuit hotel. Gezellige terrassen, rondvaarten, prachtige oude gebouwen.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 14 september 2016 (Stelletje)

Oud klooster, weer eens wat anders dan standaardhotel. Kamer en badkamer waren schoon, kraakhelder linnengoed en dekbedden. Het ontbijt was uitgebreid, heerlijk.

Kamer gedateerd wat betreft vloerbedekking en vuil, los behang, idem wat kapotte stoelen. Een met stof bekleed hoofdgedeelte van een bed is onhygiënisch. Wij hadden een aantrekkelijk arrangement via de krant. Als we dit niet hadden gehad was de prijs/ kwaliteitsverhouding van de kamer niet goed.

Tip! Gent is een levendige stad, zeker bij goed weer als iedereen buiten is en de terrasjes druk bezocht worden. Ik raad een museumkaart aan voor 3 dagen, je kunt hier de musea mee bezoeken, de burcht en Belforttoren bezoeken en een boottochtje maken.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 30 juli 2016 (Groep)

Het hotel is in een oud klooster. De charme van de oudheid is bewaard gebleven. Het personeel is zeer vriendelijk. Het hotel is op loop afstand van het centrum.

Wat achterstallig onderhoud aan de kamer en niet even schoon.

Tip! Gent is een prachtige stad om te bezoeken.

8

Beoordeling door H Schouten uit Bussum, op 16 september 2016 (Stelletje)

Gunstige ligging in de stad.

Erg gehorig.

Tip! Stadsbezichtiging.

6,8

Beoordeling door Anoniem, op 1 augustus 2016 (Stelletje)

Rust, sfeer, ligging op loopafstand van het centrum.

Hoog parkeertarief van € 15,- per nacht dat het hotel extra in rekening brengt.

Tip! Een fiets huren is een prima manier om iets van de omgeving te zien. Maar fietsen over de kasseien/kinderkopjes in de oude binnenstad blijft iets voor liefhebbers. Daarbuiten is het voor alle leeftijden goed te doen.

8,4

Beoordeling door E Schutselaars uit Breda, op 5 september 2016 (Gezin)

Het traditioneel verblijf in het centrum. Alles behalve modern, maar mijn generatie ziet zonder tegenzin graag terug naar tijden van weleer. Rustig en ruim, maar wel de jaren 60.

Als het langer dan een week zou zijn, zou ik de huidige luxe missen. Nu was het eens aardig wat terug te stappen in de tijd. Wij hadden ook standaard geboekt.

Tip! In een stad als Gent kun je boeken vullen. Het weer zat helemaal mee, dus we hebben onze ogen uitgekeken en ons geen moment verveeld.

8

Beoordeling door Anoniem, op 1 december 2016 (Stelletje)

Mooi klooster met een goede sfeer. Goede locatie, net buiten de drukte van het centrum.

De afwerking van de kamer en de douche waren niet goed. Ramen houtwerk verrot en losgelaten kit in de douchecel. 2 eenpersoonsbedden voor een echtpaar. Kamers helemaal achteraf, bereikbaar via allerlei trappen. Toilet stuk!

Tip! Gent is een schitterende stad! Alles even mooi!

6,4

Beoordeling door L.W van Kaathoven uit Middelharnis, op 23 oktober 2016 (Gezin)

We zaten lekker dicht bij de bezienswaardigheden alles op loopafstand. Burcht Gravensteen.

Onze kamer lag aan een vrij drukke straat en was erg gehorig maar we hebben het desondanks prima naar onze zin gehad.

Tip! Burcht Gravensteen is een aanrader en de St. Baafs kathedraal is heel indrukwekkend.

9,2

Beoordeling door H.G. Schön uit Haarlem, op 2 december 2016 (Stelletje)

De dubbele kamer waarin wij verbleven en het karakteristieke van het hotel.

De badkamer met een douche, die alleen bloedheet water gaf, gelukkig met een zielig straaltje en de afvoer die zowel in de douche als in de wasbak niet vlekkeloos wegliep.

Tip! Prachtstad met vele leuke bezienswaardigheden en heerlijke biertjes. Eten niet spotgoedkoop, maar wijn daarentegen weer schappelijk.

6,4

Beoordeling door Anoniem, op 1 augustus 2016 (Stelletje)

Erg leuk en behulpzaam.

Tip! Oude binnenstad was geweldig!

7,4

Beoordeling door WIM Wim van Os uit Rotterdam, op 4 augustus 2016 (Stelletje)

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 1 augustus 2016 (Groep)

Dat het kort bij het centrum ligt.

Kamers zeer gedateerd.

6

Beoordeling door M. van der Leden uit Almere, op 9 oktober 2016 (Stelletje)

Prachtig, sfeervol, historisch klooster op loopafstand van het prachtige historische Gent.

8

Beoordeling door Anoniem, op 3 augustus 2016 (Gezin)

Zeer coulant personeel. Mooie accommodatie. Dicht bij het centrum vanaf de goede kant. Top!

Muggen.

Tip! Eerste keer Gent, ik stond versteld. Wat een prachtige stad!

9

Beoordeling door Anoniem, op 24 september 2016 (Groep)

Sfeer in het hotel (oud klooster met royale tuin), royale en schone kamer, altijd klassieke muziek op achtergrond bij receptie, service van een specifieke medewerker (o.a. spontaan aanbod om aparte tafel voor het ontbijt voor onze groep te reserveren), gunstige ligging t.o.v. het centrum. Met aanbieding (nog geen 80 euro p.p. voor 2 nachten inclusief ontbijt, boekingskosten en toeristenbelasting voor 2p-kamer) is prijs/kwaliteitverhouding prima.

Temperatuur in kamers (erg warm), krakende vloer, gehorigheid, douche functioneerde niet geweldig (weinig warm water), inrichting wat sleets (dit alles vonden wij voor een weekendje echter niet heel bezwaarlijk).

7,6

Beoordeling door M de Brouwer uit Goirle, op 26 oktober 2016 (Stelletje)

De ligging en bereikbaarheid. Heel goed ontbijt.

Zeer uitgeleefde kamers in een bijgebouw.

7,6

Beoordeling door MOL Hinterding uit Vorden, op 2 oktober 2016 (Gezin)

Sfeer oud gebouw, ruime kamer, goede locatie, parkeergelegenheid.

Ontbijt was ok, 2 eenpersoonsbedden ipv 1 tweepersoons.

Tip! Bezoek 't Dreupelkot! Verder is het centrum zelf vol met bezienswaardigheden. Mooie historie.

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 8 juli 2016 (Stelletje)

Prettig, we hadden een erg ruime kamer. Wel vind ik het persoonlijk jammer dat de karakteristieke stijl niet is doorgevoerd in de kamers. Ook was een 2 persoonsbed met 1 matras of desnoods een brug zodat er geen spleet tussen zit, erg prettig geweest.

Twee losse matrassen. Ook was het ontbijt zondag niet goed bijgevuld.

Tip! Het hotel ligt echt heel dicht bij het centrum. Het designmuseum is een echte aanrader!

7,8

Beoordeling door PAM Kaarsemaker uit Zwaag, op 7 juli 2016 (Stelletje)

Heel apart om te verblijven in een oud klooster. Bijzondere omgeving en lekker in het centrum. Parkeerruimte was beschikbaar op het terrein tegen een redelijk tarief.

8

Beoordeling door J.J. Walhout uit Vlissingen, op 14 juli 2016 (Stelletje)

Uitstekende sfeer. Goed gelegen t.o.v. centrum enzovoort. Uitstekend ontbijt. Goede bedden. Kamers erg ruim. De koffie is erg goed. Het was goed weer dus buiten ontbijten. Compliment aan de receptionist die het duidelijk erg leuk vond om daar te werken en ons een privé rondleiding gaf.

Betalen voor parkeren op eigen terrein. 15 euro per dag zelfs met invalidenkaart. Dat is redelijk ongebruikelijk.

8,4

Beoordeling door JMJ Soppe uit Almelo, op 14 juli 2016 (Stelletje)

Gent is een prachtige stad.

We hadden een zolderkamer wat verschrikkelijk was. Slecht onderhouden en klein dakraampje, dus ook nog eens een donkere kamer. Zelfs geen gordijntje ervoor. Heb er een handdoek voor gehangen. De bedden waren op wieltjes dus bij het omdraaien ging het bed mee. Omdat het op laminaat stond. Super eenvoudig zelfs geen nachtkastje. Dit heeft eigenlijk ons weekend een beetje verpest.

Tip! Het hotel stond t.o.v. de stad zeer gunstig. En een mooie parkeergelegenheid.

5,8

Beoordeling door R.S.A. Daniels uit bavel, op 5 oktober 2016 (Stelletje)

De individuele benadering door personeel, vriendelijk en behulpzaam. De locatie in het onmiddellijke centrum van Gent. De uitstekende bereikbaarheid van het ov. De historische achtergrond van Poortackere.

Noch in de badkamer, noch in de slaapkamer enige ventilatie.

Tip! Zie iedere willekeurige gids van Gent.

9,4

Beoordeling door Anoniem, op 14 juli 2016 (Individueel)

De charme van het voormalig klooster, het vriendelijke personeel en de locatie. Je loopt de straat uit en dan sta je hartje Gent!

Het kan wat oudbollig overkomen, maar daar moet je gewoon doorheen prikken, het is een unieke sfeer zo'n oud klooster!

Tip! Als je wilt varen in Gent neem dan de tocht van 1.5 uur om 14.00, zeker de moeite waard!

8,8

Beoordeling door H.G. Bolhuis uit Ermelo, op 14 juli 2016 (Stelletje)

De locatie, sfeervol en vlakbij het centrum.

Slecht te ventileren kamer, slechte douche.

6,6

Beoordeling door FJM Hoedemaker uit zwolle, op 14 juli 2016 (Stelletje)

Gunstige locatie centrum Gent, goed ontbijt. Bijzonder gastvrij personeel.

Kamer was ouderwets en had diverse mankementen. We begrepen wel dat renovatie nabij is.

6,6

Beoordeling door H. van Gemeren uit Rotterdam, op 1 september 2016 (Gezin)

Mooie plek, mooie accomodatie, heerlijk ontbijt en fijne stad.

Kamers waren wat ouderwets en vervallen.

Tip! Veel leuke eethuisjes in de buurt en veel mensen op straat.

7,2

Beoordeling door L. de Jong uit Grootschermer, op 31 augustus 2016 (Stelletje)

Prachtige gebouw, fantastische binnentuin, leuke sfeer.

Bar gaat pas om 18.00 uur open, bovendien was de koelkast kapot, dus geen koud biertje, geen ijsklontjes. Amateuristische aandoend. Steeds dezelfde muziekjes.

Tip! Zwembaden zijn veelal in het weekend gesloten, heel vreemd.

6,7

Beoordeling door AMM Keetels uit Schijndel, op 7 juli 2016 (Stelletje)

Super locatie midden in de stad.

We hadden een super aanbieding maar ook de simpelste kamer denk ik.

Tip! Prachtige stad Gent.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 2 juli 2016 (Stelletje)

De authentieke ontbijtzaal en de kapel/kerk midden in het centrum, unieke plek. Goede prijs-kwaliteit verhouding.

Kamer/badkamer niet echt schoon. Gehorig.

Tip! Alles op loopafstand. Gent is een Prachtige stad!!

7,8

Beoordeling door TH de Groot uit Maastricht, op 4 juli 2016 (Stelletje)

Locatie dicht bij/in centrum. Aanvankelijk hadden we een kamer aan de lawaaierige straatkant. Desgevraagd kregen we zonder bijbetaling een kamer in de Maagdenvleugel zonder verkeershinder en wel stil.

8,2

Beoordeling door ANNELIES Annelies smeulders uit Alkmaar, op 20 augustus 2016 (Groep)

De ligging.

Beetje oud.

7,4

Beoordeling door HERMAN Brouwer uit Winterswijk, op 30 augustus 2016 (Groep)

De oude kloosterstructuur is bewaard. Dit is weliswaar niet blits, maar aangenaam authentiek. De ligging aan de rand van het oude centrum is mooi.

De inventaris is bescheiden. De douchedeur stond defect tegen de muur. Het plaatje om de toiletspoeling in werking te zetten ontbrak, je kon makkelijk het onderliggende hefboompje indrukken. Van één overgordijn was de ophanging onvolledig.

Tip! Het in omvang bescheiden oude centrum van Gent, is geweldig mooi.

8

Beoordeling door T. Schrama uit Den Haag, op 25 augustus 2016 (Gezin)

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum. En overnachten in een oud klooster is toch wel speciaal.

Door de tussendeuren in de gang, rook het wat muf in de gang.

Tip! Huur een fiets en zie hoe prachtig Gent is, ook buiten het centrum.

8

Beoordeling door Anoniem, op 27 augustus 2016 (Groep)

De aanbieding via Zoweg.nl. Op loopafstand van het centrum. Gelukkig nieuwe matrassen, dekbedden, kussens en overtrekken!

De de oude kamer. Toe aan een flinke opknapbeurt.

Tip! Gent is heel leuk, te voet en met de boot; de vele bezienswaardigheden en de vele verschillende pintjes!

6,2

Beoordeling door HB Spoor uit Tolbert, op 31 augustus 2016 (Stelletje)

Dat het hotel niet ver van centrum lag en dat men de auto daar kon parkeren.

De aan ons gegeven kamer was twee trappen hoog en lag aan een straat met verkeer. Iets wat wij van tevoren nu juist niet gevraagd hadden. Dit ook omdat mijn echtgenote gehandicapt is. In de badkamer waren veel technische mankementen. Geen horren voor ramen waardoor veel last van muggen. De klerenkast viel uit elkaar. De messen tijdens het ontbijt waren erg bot. Ontbijtdame niet vriendelijk en soms een tijd weg waardoor geen aanvulling van eten en drinken plaatsvond. In de bar 's avonds kon je geen koffie krijgen. De machine was al 14 dagen stuk. Buiten grote tuin maar erg verwaarloosd. Vuile asbakken en kopjes op de nooit schoongemaakte tafeltjes. Er stond dat de parkeerplaats 's nachts afgesloten zou worden. Wij hebben dat nooit kunnen constateren. Conclusie was dat er erg veel in het hotel op een verkeerde manier bezuinigd wordt. Door dit alles slechte prijsverhouding tot wat men ons bood. Wij waren blij dat we weer naar huis mochten gaan. Gent een prachtige stad en dat vergoedde veel van de tekortkomingen van het hotel.

5

Beoordeling door G.D. Beek uit Lage Zwaluwe, op 29 september 2016 (Gezin)

Ontbijtlocatie in Kapittelzaal.

Bij aankomst en vertrek geen personeel achter de balie. In het vertrek waar de slaapkamer was, vieze vloerbedekking op de trap en in de hal. WC pot stond los. Water in het bad was geel, te lang in de buizen of gewoon vies water?

6

Beoordeling door R.R Wemmenhove uit Papendrecht, op 24 augustus 2016 (Stelletje)

Het ontbijt.

Verblijf in de kamer. De douchedeur stond los tegen de muur. Geen doorspoel-knop wc. Wc bril zat los. Lampje op tafel deed het niet. Heel gehorig. Gebreken aan kamer gemeld maar meneer keek zo van "Ik kan het me niet voorstellen." Zondag meisje bij uitschenken keek heel van 'oké het zal wel'.

Tip! Mooi om via de Michielsbrug Gent in te lopen!

5,8

Beoordeling door Anoniem, op 7 juli 2016 (Stelletje)

Originele ambiance, goede bedden, voortreffelijk ontbijtbuffet met zeer ruime keuze.

Renovatie met behoud van allure zou niet misstaan, sluitwerk ramen laat te wensen over, spiegel bij wastafel gewenst in verband met scheren en/of make-up.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 27 juni 2016 (Individueel)

De kamer was ruim. Lampen e.d. waren niet aangesloten maar de onderhoudsmonteur kwam nog om 21 uur. Hij loste het probleem op en gaf een fles wijn als tegemoetkoming voor het ongemak!

Sanitair erg eenvoudig. Douche had een hoge instap en geen plek om handdoek op te hangen.

Tip! Was niet ver van centrum, wel te ver om 's avonds nog terug te lopen. Goed bevallen is de boottocht op de Reien en het bezoek aan Gravensteen. Heerlijk gegeten bij Turk in Oudburg.

7,8

Beoordeling door R de Jager uit Dordrecht, op 26 juli 2016 (Stelletje)

De locatie en de grootte van de kamer en badkamer (kamer van de rector).

De kamer ligt aan de straatkant, heeft enkele beglazing en is hierdoor erg gehorig. De badkamer heeft een bad met handdouche zonder ophangpunt en geen douchegordijn. De algehele indruk is vergane glorie (d.m.v. achterstallig onderhoud) maar het is natuurlijk ook alle waar naar zijn geld, het zou eerlijker zijn dit in de aanbieding duidelijker naar voren te brengen.

Tip! Gent is zeker een bezoek waard, wat wij dus regelmatig doen, er is veel diversiteit en dus voor ieder wat wils. Wat voor de één een hoogtepunt is hoeft dat voor een ander niet te zijn, maar wij denken dat er voor iedereen wat te beleven valt.

6,6

Beoordeling door Anoniem, op 20 juli 2016 (Stelletje)

Gent is een fantastische plaats, zeker met mooi weer. Ligging hotel is prima. Met 5 minuten lopen ben je in het centrum.

Hotel is aan een opknapbeurt toe. Het is een oud klooster en dat is wel fantastisch. Stopcontacten los aan de muur, sommige werkten niet. Vloer kraakt echt verschrikkelijk.

Tip! Absoluut een boottocht doen. Je hoort/ziet dan dingen die je later absoluut wilt bezoeken. Heerlijke terrasjes. Je waant je in de middeleeuwen zodra je Gent binnenloopt. Echt fantastisch.

6,6

Beoordeling door JG Desar uit Gemert, op 2 augustus 2016 (Stelletje)

Het hotel ligt dichtbij het centrum. Op loopafstand. Het idee dat je in een voormalig klooster logeert is leuk.

Het hotel is aan een grote renovatie toe. In de brochure staat vermeld dat het hotel 3 sterren heeft. Ik kan mij dit niet voorstellen. In de plattegrond van de plaatselijke VVV staat vermeld dat het hotel 1 ster heeft. Dit laatste is voor mij veel meer aannemelijk. De vriendelijkheid van het personeel laat te wensen over. De receptiefunctionaris komt stuntelig over. Zijn latere vervanger kwam veel beter over. Zeer storend voor mij was het gedrag van de dame die het ontbijt verzorgde. Zeer stuurse blik, zei bijna niets, vroeg alleen kamernummer en was onvriendelijk. Directe aanrader om daar iets aan te doen.

Tip! Gent is een echte aanrader!

5,4

Beoordeling door Anoniem, op 27 februari 2016 (Stelletje)

Overnachten in een oud klooster.

Alles wel erg eenvoudig.

7

Beoordeling door J.M.G. Seijkens Raijmakers uit helmond, op 18 juli 2016 (Stelletje)

De entourage.

De kamers waren gedateerd en roken wat muf. Vloerbedekking was vies. Kamer op zich schoon.

6,4
nedstat