Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. sluiten

Beoordeling van Parkhotel Schmallenberg

Parkhotel Schmallenberg  

Parkhotel Schmallenberg

Hotel - Bad Fredeburg

Het sfeervolle Parkhotel Schmallenberg (voorheen Design Hotel Sauerland) ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het prachtige Duitse Sauerland. Het hotel is gevestigd in het plaatsje Bad Fredeburg, wat bekend staat om de vele kuuroorden. De omgeving bestaat uit uitgestrekte bossen, kronkelende rivieren, pittoreske dorpjes en mooie bergtoppen. Er zijn hier dan ook verschillende skigebieden... meer info
vanaf 49 50 p.p.

Unieke deals ontvangen

209 beoordelingen 7.8

Aanbiedingen  Nachten Prijzen  

Krantaanbieding! 3 dagen Sauerland Halfpension

2 nachten v.a. € 79,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 20,00 per boeking
Toeristenbelasting: € 2,25 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

Krantaanbieding! 4 dagen Sauerland Halfpension

3 nachten v.a. € 99,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 20,00 per boeking
Toeristenbelasting: € 2,25 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

2 dagen Sauerland Standaard kamer

1 nacht v.a. € 49,50 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 2,25 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

3 dagen Sauerland Standaard kamer

2 nachten v.a. € 79,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 2,25 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

Scoreverdeling

Kamer
-
Locatie
-
Ontbijt
-
Personeel
-
Prijs/kwaliteit
-
Kindvriendelijk
-

Beoordelingsscore

-

Gebaseerd op beoordelingen

Beoordeling door N.L.J Dusink uit Zwolle, op 17 maart 2019 (Stelletje)

Goede wandel- en fietsroutes en een mooie omgeving.

Storing van het internet waardoor er geen wifi was en er geen buskaarten geprint konden worden.

Tip! Mooie landelijke omgeving, met bos en heuvels.

8

Beoordeling door J.W. Willems uit Nieuwstadt, op 11 maart 2019 (Gezin)

De omgeving.

Tip! Bosrijke omgeving mooi wandelgebied met prachtige uitzichten.

8

Beoordeling door DJ Beijer uit Wijk bij Duurstede, op 4 maart 2019 (Stelletje)

Mooie omgeving.Keurige nette kamers. Zeer vriendelijke manager en personeel.

Tip! Klein stukje lopen naar centrum waar heerlijke ijssalon is.

9,5

Beoordeling door Anoniem, op 2 maart 2019 (Stelletje)

Prima plek lekker gewandeld.

Koffie op en een keer ik had een keer geen toetje omdat ze op waren.

Tip! Heerlijk wandelen met mooie uitzichten en op korte afstand van Winterberg waar je kunt skiën.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 26 februari 2019 (Stelletje)

Op redelijke afstand lag Winterberg waar we fantastisch konden skiën.

Weinig vertier in het dorp.

Tip! Skiën in de omgeving.

7,8

Beoordeling door J.G.J. Maas uit Budel, op 27 februari 2019 (Stelletje)

Leuk gerenoveerd hotel, met een gezellig bar restaurant. Eenvoudig maar goed buffet. Eten mag wel warmer. Kamer is gerenoveerd, badkamer nog niet. Heerlijke bedden. De sauna's zijn ook top. Wellicht nog een paar ligbedden. Prijs - kwaliteit is gewoon heel goed

Tip! Skiën in Winterberg blijft leuk. Is ook goed te rijden vanaf hotel.

8,4

Beoordeling door A. Boon uit Rotterdam, op 26 februari 2019 (Gezin)

De glazen deur van de badkamer. Je bent niet altijd met een partner. Vond dit erg onvrij het was duidelijk zichtbaar als je onder de douche stond of op het toilet zat. Dit vond ik erg vreemd.

7,6

Beoordeling door E Valenkamp uit Amersfoort, op 2 maart 2019 (Stelletje)

De kamers zijn gerenoveerd en schoon, het ontbijt is voldoende gevarieerd en vers. Alleen bij het diner valt nog wat winst te boeken voor de manager en kok. 1 keer was de rijst niet gaar en de salades in de saladebar zagen er niet allemaal fris uit.

Tip! Download de app 'Sauerland in Sudwestfalen' op je smartphone. Daarmee heb je de beschikking over talloze tips voor uitjes, wandelingen en fietstochten. Bad Fredeburg ligt op ca. 20 km van de (pistes van) Winterberg. Bij de kerk in Bad Fredeburg (op ca. 300 m van het hotel) starten verschillende wandeltochten door de prachtige omgeving.

8

Beoordeling door A van Doorn uit Wognum, op 28 februari 2019 (Stelletje)

7,8

Beoordeling door NICOLE van den Brink uit Havelte, op 24 februari 2019 (Stelletje)

8,5

Beoordeling door Anoniem, op 19 februari 2019 (Stelletje)

Centraal gelegen, in prachtige omgeving. Het buffet was wat aan de sobere kant, maar wel lekker.

Tip! Winterberg is een leuke plaats en een prachtige omgeving om doorheen te wandelen, te fietsen of te skiën in de winter.

7,4

Beoordeling door R ter Wee uit Ruinen, op 17 februari 2019 (Stelletje)

Prettige sfeer, vriendelijke mensen, zowel in hotel als in het dorp, leuke eethuisjes, speciaal cafe Klatsch. In hotel info omgeving, daarnaast gelegen Touristinformation Information gaf alle ontbrekende info. Top. De kruisweg richting kapelletje is prima te lopen vanuit centrum Bad Fredeburg. De leidinggevende was zeer vriendelijk, pluspunt voor het hotel.

Diner in het hotel was matig van kwaliteit. (Saladebar was goed).

Tip! Stadswandeling moeite waard, ook wandelen in de omgeving waarvan je beschrijvingen kunt vinden in hotel en/of bij naastgelegen Tourist Info. Winterberg op 25 km, Kahler Asten ook,zeker aan te bevelen voor wintersporters, zeer de moeite waard stadswandeling in Schmallenberg op 10 minuten afstand van Bad Fredeburg. Ook daar prima info bij de Tourist information. Terug naar Nederland is Soest een aanbeveling, prachtige Altatadt. Dit ligt in Noord Sauerland.

8

Beoordeling door Anoniem, op 16 februari 2019 (Stelletje)

Leuk adres om te verblijven, modern, mooie lounge/bar en eetruimte, en goed eten t.o.v. de prijs. Niet ver van Winterberg.

Tip! Vanuit het hotel diverse wandelroutes en ook in de omgeving. Via Schmallenberg door het Hoch Sauerland naar Altastenberg, Kahler Asten, Neuastenberg en Winterberg om te kunnen wandelen of te skien. Met de auto en/of gratis met de bus.

9,6

Beoordeling door Anoniem, op 22 februari 2019 (Stelletje)

Het diner ( buffet ) was slecht, supermarkt eten, waarschijnlijk diepvries en salades uit een plastic bak.

Tip! Heerlijk geskied in Winterberg.

7,6

Beoordeling door J Klok uit 's-Gravenhage, op 14 februari 2019 (Stelletje)

Dat je je auto kunt laten staan en vrij OV hebt.

Kamer minimaal zonder zitje.

7,8

Beoordeling door A.J.C. Hermans uit Reusel, op 11 februari 2019 (Gezin)

De ligging en omgeving van het hotel. Ook het hotel was prima goed personeel nette kamers en het eten was ook prima.

Tip! Mooie omgeving voor wandelingen en autotochten.

9,2

Beoordeling door Anoniem, op 5 februari 2019 (Stelletje)

Het was er keurig en net personeel. Ook fijn was dat je met voucher gratis de lijnbussen kon gebruiken naar omliggende plaatsen.

Tip! Een dagje Winterberg en Smallenberg zijn zeker de moeite waard.

7,8

Beoordeling door W Hoekstra uit Oudega, op 15 februari 2019 (Gezin)

Klantvriendelijk, goed diner.

Ontbijt had iets uitgebreider gemogen. Geen Nederlandse zenders op tv.

Tip! Wij blijven terugkomen.

7,6

Beoordeling door P.J.H. Willems uit Groesbeek, op 7 februari 2019 (Gezin)

Mooie locatie, in het centrum van Bad Fredeburg. Schoon hotel, met een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding.

Tip! Sneeuw zekere omgeving, dichtbij de grote wintersportgebieden in het Sauerland.

8,6

Beoordeling door Anoniem, op 5 februari 2019 (Stelletje)

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 30 januari 2019 (Gezin)

Vriendelijk ontvangst en nette kamers.

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 6 februari 2019 (Stelletje)

De locatie was ideaal voor ons. Direct vanuit het hotel wandelroutes en een half uurtje rijden naar Winterberg om te skiën.

7,6

Beoordeling door L.A.M. Hendriks-naburs uit Wijchen, op 26 januari 2019 (Stelletje)

Nieuwe onbekende omgeving.

De maaltijden waren in overeenstemming met het budget arrangement. De stoelen op de kamer waren nodig aan vervanging toe.

Tip! Mooie wandelingen in de omgeving.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 6 februari 2019 (Stelletje)

Mooie locatie, fijn om wandelingen te kunnen doen vanuit het hotel. Personeel is vriendelijk en behulpzaam.

We misten een zithoek op de kamer. Als je met z'n tweeën bent heb je niet veel aan 1 stoel.

7,6

Beoordeling door N van de Kamp uit Nijkerk, op 27 januari 2019 (Gezin)

Een mooi en sfeervol hotel. We werden erg vriendelijk ontvangen en de omgeving is mooi. We hebben het erg naar onze zin gehad en komen zeker nog eens terug!

Tip! We hebben leuke tripjes gemaakt naar Smallenberg, Eslohe, Willingen en natuurlijk Winterberg.

8,8

Beoordeling door A. Vredenburg uit Hoogkarspel, op 26 januari 2019 (Stelletje)

8,4

Beoordeling door W.M. Eken uit Sint Pancras, op 25 januari 2019 (Gezin)

7,6

Beoordeling door A.J. Koop uit Dronten, op 24 januari 2019 (Stelletje)

Het ontvangst was vriendelijk. We kregen ook een gratis buskaart, super dus.

Tip! Prachtig wandelgebied, we troffen het, het begon te sneeuwen.

8,6

Beoordeling door Anoniem, op 21 november 2018 (Stelletje)

Gewoon een leuk hotel. Goed prijs kwaliteitverhouding.

Parkeren was soms lastig. Achter het hotel wel ruimte maar moest je 's avonds een eindje in het donker lopen.

Tip! Mooi omgeving met leuke plaatsjes. Winterberg is dichtbij.

7,6

Beoordeling door ë.J Van Welsem uit Apeldoorn, op 5 september 2018 (Gezin)

De naam Design hotel is wel wat overdreven. Het is een simpel hotel, evenals het ontbijt en het diner. Gelet op de prijs mogen we niet klagen en is een herhaling zeker mogelijk.

7,2

Beoordeling door J Neve uit Beuningen Gld, op 31 januari 2019 (Gezin)

Het personeel was vriendelijk en het is er netjes.

Het avondeten was niet zo goed.

Tip! Museum in Holthausen.

8

Beoordeling door G. Zoonen uit Zeist, op 27 augustus 2018 (Gezin)

7,4

Beoordeling door H.B. Mol uit PUTTERSHOEK, op 31 juli 2018 (Stelletje)

Een gezellig hotel. Een mooie schone kamer met een lekker bed. Het ontbijt en 's avonds het buffet was goed. Personeel was heel vriendelijk.

Tip! De omgeving is erg mooi. Heel afwisselend met bossen en meren. We hebben leuke plaatsen bezocht en verkoeling gezocht in de Hennesee. Een prachtig groot meer. Voor herhaling vatbaar.

8,4

Beoordeling door P Hindriks uit Munein, op 31 juli 2018 (Groep)

Mooi hotel in centrum.

Tip! Heel schoon en de mooie bergen in de omgeving.

9,2

Beoordeling door G Vd G Van der Flier uit Alphen aan den Rijn, op 16 juli 2018 (Gezin)

De kamer met balkon, het personeel, het buffet diner.

De schuin oplopende parkeerplaatsen voor het hotel.

Tip! Leuk dorpspleintje vlakbij met lekkere ijsjes en koffie.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 3 augustus 2018 (Stelletje)

Als optie hadden wij een kamer met balkon geboekt en daarvoor ook een meerprijs betaald. Bij het inboeken werd er eerst geen rekening mee gehouden en kregen wij een kamer met een donker, triest, terras aan de achterkant. Daarover zijn wij in gesprek gegaan en kregen wij alsnog een kamer met een zonnig balkon aan de voorkant.

Tip! Bad Fredeburg is een rustig plaatsje. Op redelijke afstand zijn er diverse mogelijkheden, bijv. een bezoek aan de Wisenter Wildernis of een boottocht over de Hennesee.

7,6

Beoordeling door A Kraima Ploeger uit beerta, op 19 juli 2018 (Gezin)

7,3

Beoordeling door Anoniem, op 31 juli 2018 (Stelletje)

Goede kamer, vriendelijk en behulpzaam personeel en ontbijt en diner waren goed verzorgd.

Langzame wifi.

Tip! Vanuit hotel de prachtige omgeving verkend, rondvaart gemaakt op een van de meren en dorpen in de directe omgeving bezocht. Sauerland is prachtige streek en bezoek voor herhaling vatbaar, ook in een ander jaargetijde.

8,2

Beoordeling door J.K. Overweel uit Heinenoord, op 9 juli 2018 (Stelletje)

Ideaal gelegen voor mooie wandelingen door de natuur.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 3 juli 2018 (Stelletje)

Nederlandse voertaal.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 27 juli 2018 (Stelletje)

Ongedwongenheid.

Feest voor de deur tot diep in de nacht.

Tip! Omgeving prima wandelgebied, heerlijk genoten van de natuur.

7,8

Beoordeling door HGJ Broekmeulen uit Ammerzoden, op 29 juni 2018 (Stelletje)

Wij hadden gedacht daar te kunnen fietsen, maar die mogelijkheden zijn er nagenoeg niet. Geen fietspaden, te steil en gevaarlijk.

8,4

Beoordeling door T.M.M. de Haas uit EINDHOVEN, op 21 juni 2018 (Stelletje)

Gastvrijheid en prima ontbijt en diner.

Tip! Wij zijn geweest voor onze rust en ontspanning, dat is prima.

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 4 augustus 2018 (Stelletje)

Wij zijn tevreden over ons verblijf. Vriendelijke bediening en receptionist.

Onze kamer grensde aan het pad waar de mensen van het appartement langs moesten om er te komen. Voor de fietsen was er niet veel plaats stonden in de hal.

Tip! De omgeving was zonder meer mooi. We hebben gefietst en alle avonden een lekker ijsje gegeten.

7,4

Beoordeling door M.J. Jans uit Vught, op 21 juni 2018 (Stelletje)

Mooie omgeving, goede bedden.

Bedden op de kamer, liever 2 x 1 matras.

Tip! De grotten in de omgeving.

8,3

Beoordeling door Anoniem, op 11 juli 2018 (Stelletje)

Nette kamer en eetzaal voor avondeten. Eten was goed en gevarieerd.

Ontbijtruimte matig en personeel kwam er niet betrokken over. Been verwond door losliggende strip, (dit was wel de volgende dag gerepareerd).

6,4

Beoordeling door T H van Leeuwen uit Schiedam, op 17 juni 2018 (Stelletje)

Het hotel ziet er verzorgt uit en de ontvangst is ongedwongen vriendelijk. De bediening tijdens de maaltijden was snel en efficiënt.

8,4

Beoordeling door E.G. Oudendijk uit Hoogeveen, op 4 september 2018 (Gezin)

Het ontvangst, de ligging, het ontbijt en het diner.

Er zat een grote vlek in het onderlaken.

Tip! We hebben mooie wandeltochten gemaakt.

9,6

Beoordeling door Anoniem, op 19 juli 2018 (Stelletje)

De hulpvaardige en vriendelijke bediening, zoals bij de bar en bij het ontbijt.

Het gebrek aan voorlichting over de gang van zaken in en rond het hotel b.v. parkeren en de voortdurend telefonerende bedrijfsleider.

Tip! Prachtige omgeving, maar minder geschikt voor mensen met een mindere conditie gezien de heuvelachtige trajecten in het dorp en omgeving.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 15 juni 2018 (Gezin)

7

Beoordeling door Anoniem, op 28 mei 2018 (Stelletje)

Goede ligging voor wandelingen.

Gevolgen van ziekte van de kok. Geen soep en geen nagerecht. Ingeleverde kamer sleutel lag na terugkomst (ca 2 uur later) nog op de balie. Geen dagelijkse bediening s' avonds aan de bar.

Tip! Mooie wandelroutes, goed bewegwijzerd en prima kaart verkrijgbaar bij de info (VVV) naast het hotel.

7,2

Beoordeling door JPME Nieuwland uit RIED, op 12 juli 2018 (Gezin)

Dat we zelf nergens voor hoefde te zorgen.

Suggestie, meer variatie bij het eten.

Tip! Mooie omgeving.

7

Beoordeling door Anoniem, op 3 juni 2018 (Stelletje)

Goed weer, mooie omgeving.

's Avonds in het dorp was weinig te beleven.

Tip! Mijnenmuseum en wandeling. Wildpark en wandeling. Plaatsje Winterberg.

8

Beoordeling door J.P. van Leiden uit Gasselte, op 7 juli 2018 (Stelletje)

Mooie locatie met vriendelijk (soms Nederlandstalig) personeel. Balkon was wat ons betreft het geld wel waard.

Het ontbijt was een beetje karig: de koffie was waterig en de yoghurt was niet lekker. Onze grootste teleurstelling was echter het diner (buffet). Het eten was erg zout, het vlees taai en de groenten slap. Natuurlijk hoef je voor zo'n prijs geen sterrenmenu te verwachten, maar dan valt dit alsnog erg tegen.

Tip! Er is een hele goede ijssalon vlakbij het hotel in het dorpje. Verder zijn de Atta-höhle en de Burcht van Altena (neem de combi-ticket!) zeker het bezichtigen waard.

8

Beoordeling door Anoniem, op 4 juni 2018 (Stelletje)

Het doorkruisen van het Sauerland.

Geen airco en koelkastje op de kamer.

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 3 juni 2018 (Stelletje)

De omgeving.

Tip! Mooie omgeving, je kan er leuke autoritjes maken.

7,8

Beoordeling door D Korthuis uit Bedum, op 23 mei 2018 (Stelletje)

Gemoedelijk, leuk dat we in een appartement mochten.

De dichtklappende deuren in het trappenhuis.

Tip! Als je van wandelen houdt, dan kun je hier je hart ophalen, maar met de auto kun je óók mooie ritjes maken. Prachtige natuur!!! Vlakbij het hotel kun je heerlijk ijs eten en een terras is ook snel te vinden.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 20 mei 2018 (Gezin)

Tip! Prachtige omgeving.

7,4

Beoordeling door H. van Leiden uit Gasselte, op 16 juli 2018 (Stelletje)

Centraal gelegen en vriendelijk personeel.

Moeten bijbetalen voor extra hoofdkussen. Prijzen drankjes (4,75 voor een eenvoudige witte wijn).

Tip! Hert dorp Soest is leuk evenals de druipsteengrot in Attendorf. Schmallenberg valt als bezienswaardigheid wat tegen. Veel winkels en weinig oudheden.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 14 mei 2018 (Stelletje)

Wij verbleven in de dependance bij frau Mertens. Gratis buskaart zeker de moeite waard.

Tip! Bezoek aan het slot in Bad Berleburg.

8,2

Beoordeling door H M Groeneveld uit Bodegraven, op 21 mei 2018 (Gezin)

Gewoon en toch gezellig.

Er was weinig open in het dorpje.

Tip! Een prachtige omgeving voor auto, motor, fiets en om te wandelen!!

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 12 mei 2018 (Stelletje)

Mooie locatie, prima uitvalsbasis.

De douchecabine, zo extreem klein. Glazen deur voor de douche en toilet. Geen wifi op de kamer.

Tip! Leuke boottocht gemaakt op het meer. Zwembad in Schmallenberg ook erg de moeite waard.

7,4

Beoordeling door WJ Vermeij uit Waddinxven, op 8 mei 2018 (Stelletje)

Lekkker uit in een prachtige omgeving. Prima hotel met lekker eten en vriendelijk personeel.

De tv op de kamer deed niets. Zag op facebook dat dit een algemeen bekend probleem is.

Tip! Prachtig landschap en hele leuke stadjes. Mooi wandelgebied.

8,8

Beoordeling door Anoniem, op 7 mei 2018 (Stelletje)

Mooie en goed aangegeven wandelroutes.

8,2

Beoordeling door MJC lammers uit Heeze, op 26 april 2018 (Stelletje)

Zeer grote Kamer.

Te weinig parkeerplaatsen bij het hotel, je moest op een andere p plaats parkeren boven het hotel en dan via het park naar beneden en naar boven(zwaar als je het aan je longen hebt). Avondeten goed maar iedere dag de zelfde vieze chocoladepudding als de dag ervoor.

Tip! Mooi om te wandelen, maar voor winkels moet je ver rijden.

7,6

Beoordeling door L Voorberg uit Dirksland, op 29 juni 2018 (Gezin)

Prima verhouding kwaliteit /prijs. Gastvrij en vriendelijke bediening.

Kamer was ietwat gehorig.

Tip! Het was een heel koud weekend. half juni rond de 10C In Nederland 22C-25C. Leuke plaatsen zijn Schmallenberg en Bad Berleberg. Winterberg viel ons tegen. Zal in de winter anders zijn.

8

Beoordeling door J Verhoef uit Hoofddorp, op 4 maart 2018 (Gezin)

7,5

Beoordeling door M.G.A.M. van der Horst uit Veldhoven, op 5 februari 2018 (Stelletje)

7,2

Beoordeling door PETER de Jong uit APELDOORN, op 5 maart 2018 (Stelletje)

Prima kamer en redelijk eten. Het avondeten was nu minder goed dan vorige twee verblijven in dit hotel (2015 en 2016).

Tip! Heerlijk geskied in Winterberg.

7,6

Beoordeling door M.O Van Oorschot uit uden, op 18 juni 2018 (Gezin)

Dat ze aan het schilderen waren en de sauna niet werkte.

Tip! Mooi wandelen.

7,8

Beoordeling door FM Thijs-boer uit Veeningen, op 17 januari 2018 (Stelletje)

Wij vonden de behulpzaamheid en service zeer vriendelijk. Toen ik bijvoorbeeld vroeg of ik in plaats van een dessert een kopje koffie mocht, was dat geen enkel probleem.

8,8

Beoordeling door W.D. W.D. Schröder uit Roderwolde, op 14 januari 2018 (Stelletje)

Heerlijk eten. Vriendelijke bediening. Prachtige rustige omgeving.

Tip! Mooie wandelroutes. Wel pittige klimmetjes.

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 16 februari 2018 (Gezin)

Prijs kwaliteit.

Tip! Volop genoten van de sneeuw.

8,2

Beoordeling door JTH van der Kruk uit Ridderkerk, op 14 februari 2018 (Stelletje)

Goed hotel, prima eten en vriendelijk personeel.

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 28 februari 2018 (Stelletje)

Goede ligging bij een gezellig dorp.

Kamers erg gehorig. Avondeten matig, 3 avonden zelfde groenten en je moest wel meteen om 18.00 komen dan had je warm eten en alles aanwezig. Er werd wel bijgevuld maar dan elke keer met aardappelkroketjes en ander eten soms koud.

Tip! Winterberg, Willingen wel wat verder rijden. Veel wandelmogelijkheden ook skipiste in de buurt.

7,2

Beoordeling door T Schaafsma uit Barchem, op 1 maart 2018 (Stelletje)

Ondanks de kou heerlijk verwarmd. Het buffet was goed en goed verzorgd. Mooie ruime kamer met voorportaal. Idem badkamer.

Balkon was in slechte staat. Kamer + badkamer kon iets schoner.

Tip! Leuke omgeving en goede wandelmogelijkheden.

8

Beoordeling door AJP Kessels Amendt uit Swalmen, op 17 februari 2018 (Stelletje)

Leuk hotel, we hadden een kamer in Dependance. Super vriendelijk personeel.

Tip! De omgeving is mooi, veel wandel en fietsplezier. Centraal gelegen.

9,6

Beoordeling door Anoniem, op 2 januari 2018 (Gezin)

Gastvrij ontvangst. Grote kamers. Goede prijs kwaliteit verhouding.

Geen Nederlandse tv zenders. Matige wifi.

7,6

Beoordeling door C.H. Kootstra uit Raamsdonksveer, op 19 februari 2018 (Groep)

Een keurig hotel.

Veel hetzelfde eten bij het buffet.

Tip! Voor een paar dagen wintersport in de omgeving een prima hotel.

8

Beoordeling door D Datema uit Appingedam, op 19 februari 2018 (Stelletje)

De naaste omgeving, ongeveer een half uurtje rijden.

Tip! Omgeving Winterberg is een echte aanrader.

6

Beoordeling door Anoniem, op 19 mei 2018 (Stelletje)

Geen werkende sauna, geen werkende tv, geen wifi op de kamer, maar ook elders nauwelijks.

5,3

Beoordeling door Anoniem, op 2 maart 2018 (Groep)

Gezellig en spontaan personeel en mooie kamers.

In het dorpje zelf is weinig te beleven.

8

Beoordeling door Anoniem, op 15 februari 2018 (Groep)

Ontspannen sfeer, goede prijs-kwaliteitverhouding. Niks mis mee.

Tip! Veel kleine dorpen met fatsoenlijke horeca, waardoor de wandelingen een nog aangenamere bezigheid worden. Goed gemarkeerde wandelroutes. In de winter veel skimogelijkheden op korte afstand.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 2 januari 2018 (Stelletje)

Mooie uitvalsbasis voor wandelingen. Kleinschalig hotel met vriendelijke gastheer.

Schoonmaken van badruimte was op één dag niet goed gebeurd. Vieze lucht direct achter toiletpot. Buffet eten was niet slim georganiseerd. Je moest er gelijk aan het begin bij zijn anders waren een aantal gerechten al op, in het bijzonder het vlees. Beter was het om het aanvullen van het eten meet te spreiden.

Tip! Zoals gezegd; prachtige wandelingen gemaakt.

7

Beoordeling door B Yilmazerli uit Zoetermeer, op 7 februari 2018 (Individueel)

Deze locatie is perfect om direct aan diverse routes te beginnen. Het concept half pension is dan prettig.

Het eten was zeker niet bijzonder.

Tip! Prachtige locatie om te starten met wandelingen.

8,6

Beoordeling door Anoniem, op 12 februari 2018 (Gezin)

We waren met de hele familie en kregen een eigen tafel bij het diner. Dat was fijn! Bovendien kregen we 2 suites, waardoor we ruimte hadden om 's avonds spelletjes te doen met het hele stel.

Tip! Mooie omgeving!

8,2

Beoordeling door H.G. Hof uit Erica, op 29 april 2018 (Stelletje)

De grote kamer, badkamer en de balkons.

Dat het hotel gedateerd is en zeker geen design hotel.

Tip! We hebben gewandeld. Prima V.V.V. goede wandelroutes. Dit was de eerste keer in Sauerland en denken niet terug te komen.

8

Beoordeling door Anoniem, op 4 februari 2018 (Stelletje)

Een fijn rustig hotel met een prima ontbijt en er wordt lekker gekookt.

Tip! Prachtige omgeving, er zijn mooie wandelingen te maken.

7,8

Beoordeling door P van Montfort uit Ittervoort, op 23 februari 2018 (Stelletje)

Goede prijs kwaliteitsverhouding. Prima ontbijt en 's avonds ruime keuze in diner. Netjes verzorgd.

Klein min puntje is de kwaliteit van de wifi. Ook 4G is niet actief in hotel.

Tip! Vanaf hotel goede verbindingswegen naar Willingen en Winterberg. Er lag veel sneeuw. Prima wandelweer.

7,2

Beoordeling door AHWM van Emmerik uit Breda, op 15 februari 2018 (Gezin)

Leuk vriendelijk personeel en leuk contact met met de gasten. Mooie kamer, lekker schoon iedere dag.

8,2

Beoordeling door F W Simons uit Tholen, op 22 januari 2018 (Gezin)

Gezellig, vriendelijk en prima verzorging en alles is goed schoon.

De TV werkte niet.

Tip! Goed te combineren met wintersport in Winterberg.

8,4

Beoordeling door HBFM Eitjes uit Waddinxveen, op 5 februari 2018 (Gezin)

Mooie locatie en vriendelijke mensen.

Tip! Wandelen is vanaf het hotel goed te doen. Je bent zo buiten de stad.

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 22 januari 2018 (Individueel)

Het is een gemoedelijk hotel met vriendelijke mensen die Nederlands spreken. Rustig hotel zonder schreeuwerige muziek.

Tip! We gingen voor de sneeuw en we kregen sneeuw, mooi! Mooie omgeving met veel wandelgebieden.

8,2

Beoordeling door J Kleijn uit Harmelen, op 15 januari 2018 (Gezin)

De ligging, het hartelijke ontvangst en het feit dat er Nederlands gesproken werd. Het diner 's avonds verdient een extra pluim.

Tip! Op redelijke korte afstand van de skipistes van Winterberg. De rit daarheen was adembenemend mooi.

7,8

Beoordeling door COR Koren uit Blaricum, op 20 januari 2018 (Stelletje)

Gezellig en vriendelijk hotel met sfeer. Goede ligging met fiets en wandel gelegenheid.

Tip! Tijdens ons verblijk was er een forse sneeuwval, waardoor alles sprookjesachtig mooi werd. Het MTBen ging overigens erg goed maar lastige parcoursen.

7,4

Beoordeling door EI de Vries-Holm uit Sellingen, op 11 februari 2018 (Stelletje)

Het hotel was in de 1ste plaats schoon, wat ik heel belangrijk vind! Kamer was licht en royaal, keurige badkamer, ruim zitje. Bediening vriendelijk. Dinerruimte was gezellig met prettige stoelen. Het eten was prima verzorgd, helemaal het buffet dat alleen in het weekend werd geserveerd, omdat er dan veel gasten waren.

Op de kamer was alleen Duitse tv te ontvangen, wat ook nog slecht te ontvangen was. Bij de bar was een grote tv.

Tip! Hotel in het centrum van het mooie stadje, naast het Kurhaus met gasteninfo. In de omgeving kan men mooie wandelingen maken, het Kurpark lag naast en boven het hotel. Veel bos in de omgeving, een aantal musea in de omliggende dorpen, zoals het Schieffermuseum in Holthausen, 5 km van Bad Fredeburg vandaan. In Winkhausen een siersmederij met galerie. Winterberg, Bad Berleburg en Meschede liggen op 25km van Bad Fredeberg vandaan. Voor de langlaufers zijn er in de omgeving bijvoorbeeld Albertzplatz en Lenneplatz tal van goede loipes te vinden.

9

Beoordeling door MD Landeweerd uit Deurne, op 21 januari 2018 (Stelletje)

Omgeving, wandelen en sfeer.

Tip! Wandelen in de sneeuw, route 7,6 km naar Winterberg.

7,6

Beoordeling door CJGJ Boom uit Den Ham, op 22 januari 2018 (Gezin)

Mooi gebied, fijn gewandeld en geskied. Hotel en kamers waren schoon en het diner was goed voor het geld. Goede prijs/kwaliteit verhouding.

Tip! Je kunt er mooi en eindeloos te wandelen. Een aanrader is het Schieferbergbau- und Heimatmuseum in Holthausen op 4 km afstand. Maar in hetzelfde leuke plaatsje is een leuk Gasthof met vriendelijke prijzen voor een lunch en een pilsje voor € 1.40 met leuke bediening.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 17 januari 2018 (Stelletje)

Een mooi hotel in een prachtige omgeving.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 28 december 2017 (Stelletje)

Flexibel ingesteld, ook op eet wensen.

8

Beoordeling door Anoniem, op 14 januari 2018 (Gezin)

Nabijheid van skigebied, pittoresk dorpje.

Geen koelkast, kamers nogal gehorig, geen (slechte) wifi.

Tip! Mooie omgeving, natuur/park direct achter het hotel.

7

Beoordeling door A.A.M Wegkamp uit klazienaveen, op 23 december 2017 (Groep)

De sfeer en gastvrijheid. Een goed ontbijt- en dinerbuffet.

Tip! Een mooie omgeving, ik wil zeker in de zomer terugkomen om de omgeving dan te bekijken!

9,2

Beoordeling door PHJ Kloeze uit Meppel, op 21 december 2017 (Gezin)

Mooie omgeving met de pas gevallen sneeuw.

Avondeten middelmatig. Wifi slecht. Geen werkende tv's op de kamers. Niet kunnen pinnen wegens netwerkproblemen. Personeel niet klantvriendelijk.

Tip! Wandelen is een aanrader.

6,2

Beoordeling door Anoniem, op 21 december 2017 (Stelletje)

Voor de prijs alles in orde. Net ontbijt buffet en dinerbuffet gehad. Niet heel uitgebreid maar wel smakelijk en voldoende.

Er is (blijkbaar al 5 maanden) geen tv op de kamers. Dat wisten we niet. We misten daardoor wat muziek/geluid, nieuws en weerbericht. Jammer.

Tip! Mooie omgeving, leuke dorpjes en diverse wandelroutes met de start dichtbij.

7,2

Beoordeling door J.W. van Zadelhoff uit Tubbergen, op 17 december 2017 (Stelletje)

Vriendelijke omgang met gasten. Locatie uitstekend. Mooie wandelomgeving.

TV was in eetzaal te luid aan.

8,2

Beoordeling door H Chen uit Nieuwegein, op 2 januari 2018 (Stelletje)

Prima ligging, gezellig en klein hotel. Ontbijt was goed, avondeten ook...eenvoudig maar smaakvol.

De tweede avond om 18.50 uur was nagenoeg alles op en duurde het vrij lang voordat er weer wat bakken gevuld waren. Hij reageerde zeer onsympathiek op de gasten. De bedrijfsleider van het hotel heeft hierop ingegrepen, vermoedelijk op non-actief gesteld. De volgende avond was alles zeer in orde en was er voldoende te eten. De sauna mag wel wat warmer en uitgebreider. Het rook daar niet fris en was ook erg klein.

Tip! Heerlijk naar Winterberg geweest om te winkelen maar ook om een dagje te skiën. Prachtige omgeving.

7,5

Beoordeling door Anoniem, op 18 december 2017 (Stelletje)

Vriendelijke mensen, goed gelegen.

Tip! Wij houden van wandelen en dat kon je vanuit het hotel prachtig doen. Ideaal voor wandelaars.

8

Beoordeling door Anoniem, op 18 december 2017 (Stelletje)

De omgeving en wandelen.

Constant de t.v. aan bij gezellig zitje, klachten werden niet verholpen, weinig variatie met dessert.

Tip! Mooie wandeling vanuit Bad Fredeburg naar Schmallenberg.

5,4

Beoordeling door Anoniem, op 15 december 2017 (Stelletje)

Gezellige sfeer.

Niets op aan te merken.

Tip! Mooie en gezellige plaats.

8,2

Beoordeling door J.L. Gelderman uit Renkum, op 14 december 2017 (Stelletje)

9,2

Beoordeling door Anoniem, op 7 december 2017 (Stelletje)

Het sneeuwde.

Buitenkant hotel (achterzijde), zeer slecht onderhouden, rotte kozijnen etc.. Douchehoek echt heel klein, blij dat we niet te dik zijn, anders probleem, ontbijt echt minimaal misschien zijn we te verwend.

Tip! Is een leuke stad om te shoppen, omgeving echt mooie natuur en leuke dorpjes.

6,8

Beoordeling door R. De Leus- van Haecht uit KAMPENHOUT, op 8 december 2017 (Stelletje)

Het optreden op vrijdagavond.

Avondbuffet was veel hetzelfde, de parking was redelijk ver stappen, geen tv, slecht internet.

Tip! Winterberg is niet ver af van een skigebied, wij zijn ook naar Soest geweest wat een mooie stad is.

7

Beoordeling door A.J.C. Frazer uit Ulft, op 9 december 2017 (Stelletje)

Op de eerste dag van aankomst van een 4 daags verblijf werd mijn vrouw erg ziek wij zijn er één nachtje gebleven, s'morgens direct naar huis.

De afhandeling van de factuur, bij aankomst niemand op de receptie, wij wilden geen geld terug, begrijpelijk maar een kleine vergoeding was zeer attent geweest.

Tip! Hotel was schoon en zag het verzorgd uit.

6,4

Beoordeling door D.W van Woerden uit Dronten, op 10 december 2017 (Stelletje)

Goede kamers maar geen tv en geen ontspannings mogelijkheid, drank is behoorlijk aan de prijs, dorp stelt niets voor.

Weinig parkeer ruimte, geen ontspanning in het hotel, de beloofde tv werkt al 4 maanden niet.

Tip! Wandelen kun je overal maar het dorp is niets aan.

7,3

Beoordeling door Anoniem, op 19 december 2017 (Stelletje)

We hebben leuke wandelingen gemaakt vanuit het hotel.

Op alle kamers deed de televisie het niet. Bij het inchecken werd vermeld dat de ze al een half jaar niet meer werken met de opmerking voor klachten moet u bij mij baas zijn.

Tip! Prachtige wandelomgeving met uitstekende route aanduidingen.

7,4

Beoordeling door J Stegeman uit Vaassen, op 10 december 2017 (Stelletje)

Gezellig en gemoedelijk hotel.

Dat de tv de gehele periode niet deed!

Tip! De kale Asten was mooi.

8

Beoordeling door M.F.M. Korzilius uit Engelen, op 10 december 2017 (Stelletje)

Gezien de prijs een prima hotel.

Geen werkende televisie op de kamer dit werd bij aankomst medegedeeld, maar ik ben van mening dat men dit op de site moet zetten, het is namelijk een probleem dat blijkbaar al een paar jaar speelt (volgens de reviews). Gezien de prijs die we moesten betalen heb ik er geen probleem van gemaakt van uit het hotel hadden ze best een kop koffie voor het ongemak kunnen aanbieden, daarnaast was er op de eerste en tweede dag geen cappuccino omdat de melk niet geleverd was dan borrelt het bij mij, want dit vind ik echt zo belachelijk. Je zorgt gewoon dat je de melk voldoende op voorraad heb, zo niet dan stuur je iemand op pad om melk te halen. Vreemd dat bij het ontbijt voldoende melk aanwezig was, op de derde en laatste avond kwam een personeelslid wel aangeven dat de melk gearriveerd was, dat was dan wel weer attent.

Tip! Zeer mooie omgeving, het weer zat niet helemaal mee in verband met mist, maar verder was het droog, van de verre uitzichten hebben we dus niet kunnen genieten, maar daar kan geen mens iets aan doen.

7,2

Beoordeling door J. Vos uit Best, op 11 december 2017 (Stelletje)

Dat er niet vermeld is dat er geen tv en radio aanwezig is op de kamer, had ik een radio mee kunnen nemen.

7,2

Beoordeling door PJAM de Vries uit Noordwijk ZH, op 11 december 2017 (Stelletje)

Goede locatie, aardig plaatsje en andere plaatsen zoals Winterberg op redelijke afstand.

Er was geen TV ontvangst op de kamers, omdat die analoog waren afgesteld dat geldt voor alle hotelkamers, alleen bij de bar kon je naar de TV kijken, want die was wel digitaal. Alle dagen Schweinefleisch is ook niet alles.

7,2

Beoordeling door H.B. Slot uit Oldenzaal, op 11 december 2017 (Gezin)

Goede locatie, zag er allemaal prima uit, alle dagen lekker gegeten.

Tip! Met de auto kun je alle kanten op, ook is een wandeling vanuit het hotel snel gemaakt.

7,2

Beoordeling door F Verbrugge uit veenendaal, op 10 december 2017 (Stelletje)

De persoonlijke benadering.

Tip! Goede wandelmogelijkheden.

8,4

Beoordeling door A Spekkels Hennevelt uit Houten, op 8 december 2017 (Gezin)

Super leuk.

8,5

Beoordeling door Anoniem, op 16 december 2017 (Stelletje)

Een leuk hotel, in een mooie omgeving.

Er wordt laconiek over gedaan dat de televisie op de kamer het niet doet. Er is wel een televisie in de bar en het restaurant. Je wordt uitgelachen als je vraagt wat de reden is, dat de televisie niet is aangesloten. Als je dan toch televisie wilt kijken en iets wilt drinken is de bar gewoon om 20:30 uur dicht. Waarom is de bar niet open? Daar kun je toch aan verdienen? Maar nee hoor, 's avonds is er niemand en zit je op je kamer zonder tv.

7,2

Beoordeling door I Timmer uit Doesburg, op 12 december 2017 (Stelletje)

Voor de prijs was het redelijk. Het hotel is dicht bij het centrum van het stadje.

Het buffet was wat sober. De wandelkaart was niet gratis en ze waren niet aangesloten op het gratis vervoer wat in Sauerland kan gelden.

Tip! Prachtig wandelgebied.

6,4

Beoordeling door Anoniem, op 5 november 2017 (Stelletje)

Gastvrijheid en de ontspannen sfeer,mooie ligging van het Hotel om het e.a. te ondernemen.

Televisie en wifi waren er alleen bij de bar, uit commercieel oogpunt wel slim, maar vermeld dit dan bij aanbieding.

Tip! Leuke plaatsen Winterberg en Willingen en heerlijk wandelen bij de Hennesee.

7,8

Beoordeling door JG Rutten uit Nijmegen, op 22 september 2017 (Gezin)

Prima kamer met balkon. Met mooi weer even relaxen op het balkon. Prachtige omgeving, met mooie wandelroutes. De TV werkte niet, maar dat hebben we eigenlijk niet gemist. Jammer dat je bijna nergens met je pinpas kon betalen.

Tip! Kasteel Arolsen, waar koningin Emma geboren is en de druipsteengrotten in Attendorn.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 9 juli 2017 (Stelletje)

Ligging mooi centraal en rustig.

Tip! Mooie omgeving om te wandelen.

7,8

Beoordeling door AH VAN DER Poort uit Zwijndrecht, op 11 juli 2017 (Stelletje)

Goede kamers, zeer vriendelijk personeel. Helaas geen tv, werkte niet vanwege aanpassen van analoog naar digitaal, hopelijk wordt dit snel opgelost voor de volgende gasten. Geen pin betaling mogelijk?

Tip! Mooie routes Bigge See, Wilingen en Winterberg.

9,8

Beoordeling door E Eble uit Den Haag, op 30 juni 2017 (Groep)

Aardig personeel, vriendelijk en Nederlands sprekend.

7,8

Beoordeling door M Knapen uit Veldhoven, op 25 juni 2017 (Groep)

8

Beoordeling door J.A.M. Claassen uit Uden, op 20 mei 2017 (Groep)

Het Hotel ligt in een zijstraatje van het centrum en binnen 5 minuten zaten we in het stadje. Het verblijf in het hotel was perfect. Mooie ruime en nette kamers. Het ontbijt en het diner waren van prima kwaliteit en er was volop keuze. Het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam.

Tip! Prachtige wandelroutes in de buurt. Van korte tot langere routes. Alles staat in het centrum duidelijk aangegeven en onderweg was de route bijna perfect aangegeven. Maar door een wandelkaart te kopen bij de receptie is het zeker goed te doen. Zeker voor herhaling vatbaar.

9

Beoordeling door W. W. Noordzij uit Hoogvliet, op 16 juni 2017 (Stelletje)

Leuk, knus en gezellig.

Boven moet er toch nog wel het een en ander aan gebeuren om het er net zo netjes als beneden eruit te laten zien.

Tip! Bezoek aan Winterberg is een aanrader.

7,6

Beoordeling door V Kranendonk uit s-gravenzande, op 19 juni 2017 (Gezin)

Hele mooie kamer, vriendelijk personeel, mooie omgeving, beslist een aanrader.

Tip! Prachtige omgeving, mooie bossen en meren, leuke plaatsjes. Wij hebben genoten.

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 30 juli 2017 (Stelletje)

Heel mooie kamer jammer dat geen tv aanwezig was, de douche was een beetje krap.

Dat de bar vroeg dicht was voor onze vakantie om half elf.

Tip! Was prima.

7,5

Beoordeling door T Wesselink uit Deventer, op 3 juni 2017 (Stelletje)

Een goed hotel met ruime kamer en schone badkamer. Lekker ontbijt en heerlijk dinerbuffet. Prijs/kwaliteit verhouding is super! Fijn is ook dat er een sauna is met Turks stoombad waar je gratis gebruik van kon maken. Uitzicht vanaf onze kamer met balkon was ook mooi.

8,2

Beoordeling door HARMKE Mailly uit Zwanenburg, op 3 juni 2017 (Stelletje)

Mooi dorp prachtige natuur. Fijn Hotel. De heuvels zijn best pittig voor de afdalingen. Kreeg last van mijn knie. Daarom elektrische fietsen gehuurd geweldig en naar het zwembad geweest.

Tip! Goede fietspaden, mooi zwembad prachtige wandelpaden.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 25 mei 2017 (Stelletje)

Mooie locatie, vriendelijk personeel en heel lekker gegeten van het buffet (tot 3 x toe). Bad Fredeburg is een rustige plaats

Tip! Rondrijden is een genot om te doen.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 26 juli 2017 (Gezin)

Prettige sfeer.

Helaas deed de tv het niet. Mijn zoon heeft autisme, dus konden we niet even een rust momentje nemen door hem tv te laten kijken.

Tip! Mooie omgeving.

8

Beoordeling door Anoniem, op 10 mei 2017 (Stelletje)

7,2

Beoordeling door G van Logchem kleiboer uit Apeldoorn, op 3 mei 2017 (Groep)

Prima hotel, leuke plek, aardige gastheer/personeel.

Tip! Sauerland is altijd een leuk gebied om naar toe te gaan voor een paar dagen!

8

Beoordeling door Anoniem, op 26 april 2017 (Gezin)

Vriendelijke bediening en mooie kamer.

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 25 mei 2017 (Stelletje)

Goede bediening, leuke sfeer.

Parkeren niet echt ideaal.

Tip! Leuke plaatsen in het Sauerland, bijvoorbeeld Schmallenberg.

7,8

Beoordeling door J. Nijmeijer uit Nijverdal, op 29 april 2017 (Gezin)

Goed hotel in een mooie plaats en een prachtige wandelomgeving.

7,4

Beoordeling door BJ Bouwman uit Enschede, op 17 mei 2017 (Gezin)

Nette kamers; mooie eetkamer en bar; ontbijtruimte matig.

Buitenzijde hotel is slecht onderhouden, gelukkig ziet de binnenkant er goed uit. Uitzicht van de kamers aan de achterzijde is niet fijn.

Tip! Bad Fredeburg en hotel zijn een goed uitgangspunt voor diverse wandelingen, in een prachtige omgeving.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 24 april 2017 (Stelletje)

Gemoedelijke sfeer.

Tip! Prachtige omgeving met mooie wandelroutes.

7

Beoordeling door H.J. Ruysink uit Ringe, op 14 april 2017 (Stelletje)

Zeer vriendelijk personeel. Kamer schoon en netjes. Eenvoudig maar goed. Uitstekende prijs- kwaliteit verhouding. Zeer mooie omgeving. Alles oké!

Tip! Er zijn mooie wandelroutes uitgezet. De plaats Bad FB is op zich ook al heel gezellig. Goede bereikbaarheid van andere mooie stadjes.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 15 april 2017 (Gezin)

Mooie omgeving prima hotel.

Tip! Wij hebben gefietst. Maar dat is niet voor iedereen haalbaar.

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 14 april 2017 (Stelletje)

Prijs prestatieverhouding. Zeer vriendelijk personeel.

Tip! Prachtig wandelgebied!

8

Beoordeling door W.K. W.K. Suykerbuyk uit Hapert, op 4 april 2017 (Stelletje)

Leuk dorp, mooie locatie in Sauerland. Goede en mooie wandelomgeving, direct vanuit dorp. Buffet 's avonds was in hotel en smakelijk verzorgd.

8

Beoordeling door Anoniem, op 23 juli 2017 (Stelletje)

Omgeving.

Tv werkt niet. Wandelkaart arrangement werd niet verstrekt. Herentoilet restaurant/lobby 1 urinoir defect andere lek, in ieder geval vloer nat. Finse sauna defect, infra rood sauna defect, stoombad goed warm.

Tip! Mooi wandelgebied.

7,2

Beoordeling door Anoniem, op 2 april 2017 (Stelletje)

Prima

8,6

Beoordeling door C.J.M. Pijnenborg uit breugel, op 30 maart 2017 (Groep)

Het is een prima hotel, vriendelijk ontvangen en behulpzaam.

Tip! Mooie omgeving, met leuke steden zoals Schmallenberg, Brilon, Willingen en ook het museum in Holthausen. Het Schiefermuseum, Leisteengroeve en het Streekmuseum.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 30 maart 2017 (Stelletje)

Gast vrijheid. Lekker eten.

Tip! Centraal in een mooie (wandel)omgeving.

8,2

Beoordeling door G. Kroes uit Havelte, op 29 maart 2017 (Stelletje)

De hartelijkheid van de gastvrouw en gastheer. Heerlijk ontbijt en dinerbuffet.

Tip! Heerlijk wandelgebied!

8,8

Beoordeling door M Nienhuis uit Doetinchem, op 8 juni 2017 (Stelletje)

Omgeving, ruime kamer, lekker weekendje weg voor weinig geld.

Alleen Duitse zenders op de tv en slechte ontvangst.

Tip! Mooie omgeving met volop wandelroutes.

7,6

Beoordeling door J.G. Renirie uit Steenbergen, op 18 juni 2017 (Stelletje)

We hadden een kamer met een balkon aan de voorkant.

Ingang niet duidelijk. Konden pas laat inchecken omdat er niemand aanwezig was. We misten ook een gedekte tafel met bv. minimaal een placemat.

Tip! De omgeving is prachtig leuke dorpjes. Willigen de huisbrouwerij bezocht. Is de moeite waard.

7,8

Beoordeling door H.B. Slot uit Oldenzaal, op 28 maart 2017 (Gezin)

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 18 juni 2017 (Gezin)

Ruime kamer.

Voor ouderen en minder validen is het aangebouwde pand niet geschikt. Maar ouderen en minder validen worden daar wel geplaatst.

6,8

Beoordeling door JH Hanssen uit Margraten, op 7 augustus 2017 (Groep)

Leuke plaats, veel gewandeld.

Kamer stonk naar sigarettenrook, was na 2 dagen raam open bijna weg.

Tip! Leuke omgeving om te wandelen, gezellige ijssalon en naastgelegen bar.

7

Beoordeling door E. Kneijber van Klaveren uit Dedemsvaart, op 23 maart 2017 (Stelletje)

Vriendelijke ontvangst, konden gelijk op onze mooie kamer met balkon. Iedere dag een gevarieerd diner buffet, wat prima smaakte! Mooi interieur, van zowel het restaurant als de bar.

Tip! Mooie omgeving met voldoende te doen, ook voor gezinnen. Aanrader is het mijnmuseum in Ramsbeck. Winterberg met leuk Panorama restaurant en de bobbaan. Er is zoveel te zien, gewoon er naartoe gaan!

9

Beoordeling door R.G. van Tent uit Wilp, op 30 maart 2017 (Stelletje)

Alles. Het weer was goed, het personeel (met name de kok en zijn vriendin) en rustige mede gasten. Zeker voor herhaling vatbaar, omdat het voor ons de eerste keer was.

Dat we een kamer zonder balkon hadden gereserveerd, maar dat lag aan ons, volgende keer met balkon. Wij sliepen aan de achterkant en de tuin zag er niet verzorgd uit.

Tip! De omgeving is erg mooi om te wandelen en te fietsen, leuke plaatsen in de omgeving. We komen zeker nog eens terug.

7,8

Beoordeling door E.P. Bouman uit Veenendaal, op 27 maart 2017 (Stelletje)

Prachtige omgeving en prima hotel.

Tip! Winterberg is leuk om te winkelen, en ook daar mooie omgeving.

7

Beoordeling door A.H.TH Basten uit Gendt, op 21 maart 2017 (Stelletje)

Spontane gastheer en gastvrouw. Mooie omgeving en leuk hotel.

Tip! Leuk om te wandelen en Winterberg als toeristisch plaatsje.

8,2

Beoordeling door M Leysen uit Lichtaart, op 15 maart 2017 (Gezin)

Een heel comfortabele kamer en een prima badkamer. Ook de ligging is prima dicht bij het centrum en dicht bij de start van de mooiste wandelingen.

Allemaal Duitse zenders en in onze kamer nog veel ruis op de televisie.

Tip! De omgeving is prachtig, prima voor lange wandelingen. Wij hebben 4 dagen stevig gewandeld en toch telkens een andere route genomen.

8,2

Beoordeling door R van Goor uit steggerda, op 14 maart 2017 (Gezin)

Lekker in de bergen rijden, heel leuk.

Tip! De bergen en Winterberg heel leuk, zowel de stad en de skipistes.

8,8

Beoordeling door Anoniem, op 5 maart 2017 (Gezin)

Wij hadden een heerlijke ruime kamer.

Tip! In Sauerland kun je wandelen, skiën en paardrijden.

8,5

Beoordeling door R. Beumer uit Wormer, op 28 juni 2017 (Groep)

Gastvrijheid, omgeving.

Karig ontbijt.

Tip! Prima om hier met de motor te toeren.

8

Beoordeling door W Sinke uit Vlissingen, op 30 maart 2017 (Gezin)

Mooie omgeving, goed weer en een leuk stadje.

Geen bijzonderheden. Wat nog een aanvulling op het goede verblijf zou kunnen zijn in het hotel zijn de trage wifi en het ontbreken enkele Nederlandse tv zenders.

7

Beoordeling door Anoniem, op 2 februari 2017 (Stelletje)

De prijs en kwaliteit verhouding was uitstekend.

Tip! Schitterende startpunt voor wandelingen.

7,3

Beoordeling door J Hartog uit Dronten, op 1 februari 2017 (Gezin)

Even in het algemeen. Wij kunnen geen oordeel vormen over de kamers, omdat wij in een bijgebouw geplaatst werden. Dit bijgebouw was luxer dan de hotelkamers, denk ik. Het ontbijt is gewoon goed, alleen zou ik adviseren meer variatie in de broodjes aan te brengen.

7,8

Beoordeling door G van Ee uit Groenekan, op 30 januari 2017 (Stelletje)

Het hotel is gelegen aan een vrij rustige weg, dus we hebben ook heerlijk kunnen slapen zonder al te veel overlast van verkeer. De bedden waren prima evenals het ontbijt en de avond maaltijd welke uit een lopend buffet bestond. De hotelkamer was over het algemeen genomen netjes. En wij hadden het voorrecht om een kamer te mogen gebruiken met balkon, hetgeen normaliter als extra bij geboekt kan worden, dus dat was een leuk extraatje. Het personeel was vriendelijk en de hotel service hebben wij als zeer prettig ervaren.

De beeldkwaliteit van de TV was wel zeer slecht te noemen, dus nieuws en de weersverwachting bekijken was dan ook voldoende voor ons. De parkeerplaatsen voor het hotel zijn wel zeer beperkt, echter hebben ze wel extra parkeer gelegenheid aan de achterzijde (ruimschoots achter boven het hotel) hetgeen met de auto wel goed bereikbaar was. Maar tijdens ons verblijf was er behoorlijk wat sneeuw, dus te voet naar beneden glijdend naar het hotel vanaf de parkeerplaats via het park was geen prettige ervaring als je wat ouder bent.

Tip! Wij hebben in de omgeving een aantal plaatsen aangedaan en daar even leuk gewinkeld. We zijn o.a. in Winterberg geweest en diverse mooie uitzichtpunten bezocht. In het zomer seizoen is er wat ons betreft meer te beleven. Maar voor de liefhebbers van sneeuw met kinderen is het een schitterend gebied om van de winter te genieten.

8,4

Beoordeling door Anoniem, op 30 januari 2017 (Stelletje)

7,6

Beoordeling door W.J Mekking uit neede, op 19 februari 2017 (Stelletje)

Kamer met balkon. Diner goed. Ontbijt goed.

Tv op kamer slecht.

Tip! Winterberg op 15 km. Zwembad in Fredeburg bezoeken waard. Mooi Fredeburg voor wandelen.

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 22 januari 2017 (Stelletje)

Het hotel was gezellig.

Sauna faciliteiten waren stuk. Bij navraag werd het niet meer gerepareerd.

Tip! Het hotel ligt in een prachtige omgeving met veel wandel mogelijkheden.

7,6

Beoordeling door HENRY Van Berendonk uit Veldhoven, op 21 mei 2017 (Stelletje)

Vooral de omgeving en de leuke plaatsen in de buurt.

De parkeerplaatsen bij het hotel. Een tip zou zijn om minimaal 2 invalide-parkeerplaatsen te maken. Consumpties duur; glaasje wijn 4,75 flesje water 2,50

Tip! Leuke steden zijn Winterberg en Willingen. De glasblazerij in Willingen.

7,8

Beoordeling door HMW Willems uit Groesbeek, op 22 januari 2017 (Stelletje)

Tip! Prima uitvalsbasis voor diverse activiteiten in de omgeving!

8

Beoordeling door AJA Toebast uit sint-michielsgestel, op 16 januari 2017 (Gezin)

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 12 mei 2017 (Stelletje)

6,7

Beoordeling door M.A.J. Grasso uit Heerewaarden, op 12 januari 2017 (Gezin)

9,2

Beoordeling door H Versteeg uit Ermelo, op 12 januari 2017 (Gezin)

7,5

Beoordeling door D.R.I.M. van Dijk uit Dronten, op 16 februari 2017 (Gezin)

Gemoedelijke sfeer en gauw vertrouwd door onze eigen vaste tafel en vriendelijke bediening. Lekker eten en alles goed verzorgd.

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 2 mei 2017 (Stelletje)

Avond eten was slecht. Bij binnenkomst om 19.15/19.30 waren de bakken met het inmiddels uitgedroogde eten nagenoeg leeg.

6,6

Beoordeling door Anoniem, op 30 januari 2017 (Groep)

Zeer vriendelijk personeel.

Stoomcabine niet aantrekkelijk.

Tip! Mooie centrale ligging voor langlaufen.

8,4

Beoordeling door FJ van de Laar uit Lent, op 20 april 2017 (Gezin)

Goed hotel om de streek te verkennen.

Dat op zondagavond 1e paasdag de bar gesloten was zodat we geen kopje koffie meer konden drinken, waar we niets van af wisten.

Tip! Mooi Sauerland, Biggesee met de grotten in Attendorn en Winterberg.

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 18 april 2017 (Stelletje)

De vriendelijkheid en behulpzaamheid van het personeel. Een goed adres om nog een keer terug te gaan. Prijs/kwaliteitverhouding was goed.

Wij hebben geen minder leuke ervaring gehad. Alleen zouden de hoofdkussens iets steviger mogen zijn.

Tip! Er zijn heel mooie auto- en wandeltochten te maken in de omgeving. Brilon is ook leuk om te bezoeken.

7,6

Beoordeling door A.J.M. Diele uit Zwolle, op 13 mei 2017 (Stelletje)

Contact met de eigenaar, de mogelijkheid van uitstapjes.

Dat de sauna's niet gebruikt konden worden.

Tip! Pracht omgeving, door het minder goede weer, voornamelijk per auto. Toch een maal een flinke mooie wandeling gemaakt in de Rotharsteig.

8,4

Beoordeling door DHMM Kusters uit Wamel, op 3 maart 2017 (Stelletje)

De gastvrijheid, de prijs en de goede vriendelijke service. Het hotel ligt gunstig. Binnen korte tijd op de skipiste en wandelroutes.

Op de kamers was er geen Nederlandse televisie beschikbaar. Dit is het enige minpuntje.

8

Beoordeling door Anoniem, op 15 april 2017 (Stelletje)

Vriendelijk echtpaar!

Hotel is eerder 3 sterren dan 4. Begreep ook niet waar Design op sloeg. Hotel heeft achterstallig onderhoud.

Tip! We gaan niet meer naar dit hotel!

5,6

Beoordeling door H.J. Dam uit Surhuisterveen, op 26 februari 2017 (Gezin)

Het verblijf was erg prettig.

Alleen de plafondlamp mag wel schoongemaakt worden.

Tip! Het skiën in Winterberg was super.

8,3

Beoordeling door E.M. van den Berg uit Berkel en Rodenrijs, op 10 januari 2017 (Stelletje)

De kwaliteit van het hotel is prima in overeenstemming met de prijs. Personeel is vriendelijk en doet haar best.

Tip! In het centrum van een leuk dorp met leuke plekken voor de inwendige mens. Middenin Sauerland, dus zo in veel drukkere plaatsen als Winterberg en de kleinere dorpjes. Alles binnen handbereik.

8

Beoordeling door Anoniem, op 3 mei 2017 (Stelletje)

Fijne plek vlakbij het dorpscentrum van waaruit we goed wandelingen konden maken in de wijde omgeving. Gemoedelijke sfeer. Bedden waren prima. We hadden (gratis) 2 balkons die uitkeken op het dorp.

Avondmaaltijden waren niet bijzonder en nogal vet. Als je later kwam waren er dingen op. Bij het ontbijt was vrijwel geen bruin brood. De sauna werkte niet (zonder waarschuwing) dus daar stonden we in ons blootje voor niks. De beloofde gratis wandelkaart was niet voorradig.

Tip! Mooie bossen en uitzichten, wandelroutes zijn goed aangegeven. Fachwerkhuizen met fraaie gevelteksten. Leuk om vanuit het dorp de kruiswegstatie te lopen, een flinke klim, naar een kapelletje met bronwater dat heilzaam zou zijn voor je ogen. Ineens zagen we alles helderder of kwam dat door de zonnige dag?

7,6

Beoordeling door J.P.J. van Esch uit Tilburg, op 19 april 2017 (Stelletje)

De kookkunsten voor het buffet zijn minimaal.

7,6

Beoordeling door B. Kramer uit Tilburg, op 30 december 2016 (Gezin)

Goede service en een gezellige lounge. Een uitgebreid diner op 1e Kerstdag.

Tip! Mooie stadjes met fraaie witte vakwerkhuizen.

7,2

Beoordeling door J.J.M. Linssen uit Lelystad, op 11 maart 2017 (Stelletje)

Vriendelijke ontvangst, redelijke kamer, lekker bed en schoon. Lekker dinerbuffet, gezellige bar en prima lift.

TV zat vast aan de muur, vlak naast de kledingkast waardoor 1 van ons een stuk beeld miste vanuit bed. Het zitje had maar 1 stoel. TV had alleen maar Duitse zenders. TV liet meer sneeuw zien dan er op de bergen lag. WiFi wel gratis maar zeer traag en zeer instabiel. Ontbijt zeer karig! Wel variatie in brood en beleg, maar niets warm zoals simpel roerei, spek of worstjes. Zelfs de gekookte eieren waren droog, hardgekookt en zelfs niet lauwwarm.

6,8

Beoordeling door J.A. Zijlstra uit Alkmaar, op 29 december 2016 (Stelletje)

Prima verzorging en heerlijke diners!

8,2

Beoordeling door H Zandwijk uit Hellevoetsluis, op 24 december 2016 (Stelletje)

Gezellige mensen, leuke omgeving en lekker rustig.

Koude ontvangst, hotel en kamer erg koud.(de eerste dag en nacht). Erg vies onder het bed.

Tip! Atta grotten helaas toen gesloten. Winterberg niet geskied, maar bijzonder leuk. Prachtige bossen en vakwerk huizen.

8,5

Beoordeling door Anoniem, op 30 april 2017 (Gezin)

Kleinschalig.

Finishing touch ontbrak.

Tip! Mooie omgeving. Winterberg, mooie vakwerkhuizen, mooi landschap en Schloss Bad Arolsen.

6,8

Beoordeling door Anoniem, op 20 maart 2017 (Stelletje)

Het buffet was goed verzorgd en pluim voor de kok.

Geen prijskaart drankjes en ontbijt kon wel iets beter.

Tip! Prachtige wandelomgeving en leuk plaatsje met genoeg eetgelegenheden enz.

7,6

Beoordeling door L.A. Broos uit Hoge Hexel, op 14 april 2017 (Stelletje)

De ligging in een prachtig Duits vakwerk plaatsje. Het schitterende weer. Keurige kamers met goed sanitair.

Het hotel viel nogal tegen. De beloofde wandelkaart kregen we niet. De Finse sauna was kapot. De eitjes waren al om 9 uur op en werden niet aangevuld. Het pinapparaat was kapot. Een rekening meekrijgen kon niet, dus verplicht wandeltochtje naar de bank, Vis werd niet geserveerd, dat was zo duur in Duitsland. Bij de balie moest je soms lang wachten. Het personeel had het te druk. Er was geen prijslijst voor de drankjes, dus afwachten maar hoeveel ze kosten. Prijzig dus.

Tip! Piramide park Galileo bezocht. Een aanrader. Evenals het Schiefermuseum.

5,8

Beoordeling door Anoniem, op 26 maart 2017 (Stelletje)

Prijs en kwaliteit.

Slecht TV- aanbod, geen Nederlandse zenders.

7

Beoordeling door L. Lelyveld uit Vlymen, op 23 maart 2017 (Stelletje)

Fijne omgeving.

8,8

Beoordeling door E.M. Jansen uit Doorwerth, op 4 januari 2017 (Stelletje)

Geweldig Hotel en aardige mensen, die voor de bar, het ontbijt en het diner zorgen. Een uitstekende keuken.

De televisie is echt waardeloos. Zeer slecht signaal, waardoor je erg slecht beeld hebt voor deze tijd. Het lijkt mij niet echt een heel duur probleem om er een versterker bij te plaatsen. De prijs van een fles water is extreem duur.

9,6

Beoordeling door P. van den Dool uit Wateringen, op 9 januari 2017 (Gezin)

Wij hebben als gezin enorm genoten van de rust en ruimte binnen het appartement. De route naar Winterberg was goed en we hebben in Winterberg erg genoten van de sneeuw.

De verwachting van "Design hotel" en werkelijkheid was totaal verschillend. Er is best wat onderhoud nodig, in het hotel. Ook het avondeten zou iets beter kunnen.

7

Beoordeling door J.C. Hengstman uit Nijverdal, op 27 maart 2017 (Gezin)

Het was goed voor de prijs die wij betaalden.

T.V. ontvangst was slecht!

Tip! De omgeving is prachtig, daar hebben we van genoten. Het personeel was vriendelijk en het eten prima. Het totale pakket voor die prijs krijgt een 9 van ons!

7,2

Beoordeling door S Croonen uit Hapert, op 30 december 2016 (Stelletje)

Heerlijk hotel, vriendelijk personeel, ruime kamer en badkamer. Het eten was perfect, echt super. Geen minpunten, jammer dat het regende, maar dat heeft niemand in de hand.

Tip! Het Sauerland is het hele jaar mooi, leuke dorpjes met vakwerkshuisjes. Mooie wandel- en fietsomgeving.

8,6

Beoordeling door Anoniem, op 22 februari 2017 (Stelletje)

Fijne kamer en badkamer.

Bij de naam Design Hotel Sauerland met 4 sterren denk ik aan een luxe modern hotel, met uitgebreid ontbijt. Veel sombere, saaie gangetjes en trapjes om bij de kamer te komen. Het ontbijt was heel eenvoudig.

Tip! Een rustig gelegen hotel in een aardig plaatsje, mooie omgeving.

7,4

Beoordeling door Anoniem, op 14 februari 2017 (Stelletje)

Geweldig enthousiaste mensen die samen de zaak runnen. Uitstekende sfeer en erg hartelijke ontvangst.

Enkele technische details: - aantal lampen in de kamer kapot - douchedeur scheef, waardoor veel water in badkamer

Tip! Prachtige Hoch Sauerland route gereden.

7,6

Beoordeling door JAN Bronkers uit Haaksbergen, op 20 december 2016 (Gezin)

Sfeer vriendelijk.

In de omgeving niet veel te beleven.

Tip! Winterberg Kaler Asten Kerstmarkt Soest

7

Beoordeling door A.H.M. Staarink-Loeffen uit Tricht, op 12 december 2016 (Stelletje)

Mooie omgeving, mooie plaatsen, fantastisch wandelgebied.

Bij aankomst bleek de verwarming op de kamer dicht te staan, het duurde meer dan 24 uur voordat het een beetje op temperatuur kwam. De sauna bleek de dag van aankomst gesloten. In een stadje waar s'avonds niet veel te beleven is, zou een sauna heel aangenaam zijn. De ontvangst van de tv was slecht met veel sneeuw, geen Nederlandse zenders terwijl er alleen Nederlanders waren. Wifi was slecht tot niet bruikbaar. Er was geen vertier voor de avond.

Tip! De omgeving is prachtig. Overal worden wandelroutes met afstanden aangegeven.

7,6