Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. sluiten

Beoordeling van Hotel Schimmelpenninck Huys

Hotel Schimmelpenninck Huys  

Omgeving - Groningen

Hotel - Groningen

Middenin het bruisende centrum van studentenstad Groningen, bevindt zich het Hotel Schimmelpenninck Huys. Het hotel is gevestigd in een voormalig Patriciërshuis en heeft een statige uitstraling. Binnen enkele minuten lopen van het hotel bereik je de meeste bezienswaardigheden die Groningen rijk is. Het hotel is prima met het openbaar vervoer te bereiken, het centraal station ligt ook op... meer info
vanaf 44 50 p.p.

Unieke deals ontvangen

40 beoordelingen 8.0

Aanbiedingen  Nachten Prijzen  

2 dagen Groningen Cosy kamer

1 nacht v.a. € 44,50 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,75 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

Krantaanbieding! 3 dagen Groningen incl. diner

2 nachten v.a. € 79,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 20,00 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,75 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

2 dagen Groningen Charmekamer

1 nacht v.a. € 49,50 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,75 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

2 dagen Groningen Deluxe kamer

1 nacht v.a. € 59,50 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,75 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

2 dagen Stadsarrangement incl. diner

1 nacht v.a. € 79,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,75 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

3 dagen Groningen Charme kamer

2 nachten v.a. € 89,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,75 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

3 dagen Culinair arrangement

2 nachten v.a. € 114,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,75 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

3 dagen Groningen Deluxe kamer

2 nachten v.a. € 109,00 p.p.
i Reserveringskosten: € 12,50 per boeking
Toeristenbelasting: € 3,75 p.p.p.n.
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in een kamer
verder

Scoreverdeling

Kamer
-
Locatie
-
Ontbijt
-
Personeel
-
Prijs/kwaliteit
-
Kindvriendelijk
-

Beoordelingsscore

-

Gebaseerd op beoordelingen

Beoordeling door M Kariotis uit Leiden, op 27 juni 2019 (Gezin)

8,4

Beoordeling door H Reumkens uit Landgraaf, op 23 maart 2019 (Gezin)

Het eten in het restaurant was heerlijk, het personeel was heel vriendelijk en zeer voorkomend. Het hotel is zeer stijlvol.

Tip! Groningen is een gezellige stad, met mooie musea. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is een echte aanrader!

9

Beoordeling door P.C. Pijst uit Volendam, op 8 augustus 2019 (Gezin)

Vriendelijk personeel.

De duiven op het dak en het balkon.

Tip! In Groningen kan je overal plezier maken, leuk uitgaan, en veel dingen bekijken.

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 7 augustus 2019 (Gezin)

Het ligt mooi in de stad en een leuk hotel.

Het ontbijt was minder, mag wel wat meer zijn.

8

Beoordeling door Anoniem, op 8 juni 2019 (Stelletje)

Goede locatie. Aardig personeel. Mooi klassiek gebouw. De kamer was schoon!

De algehele staat van onderhoud van het hotel is slecht. Het gedeelte waar onze kamer was was slecht onderhouden. Het tapijt op de gang was oud en vies. En ik vond dat gedeelte ook niet zo schoon. Kamer was erg klein.

7,2

Beoordeling door W.A.M. Hekman uit Ouderkerk aan de Amstel, op 2 juni 2019 (Stelletje)

De vriendelijkheid van het personeel. Het hotel ligt vrij gunstig, namelijk vlakbij het openbaar vervoer en midden in het centrum.

Tip! Het is vlakbij de Martinitoren en bij diverse hofjes.

7,8

Beoordeling door J.F. Kaltner uit Zoeterwoude, op 22 maart 2019 (Stelletje)

6,8

Beoordeling door C Kraaijvanger uit Hoogerheide, op 13 maart 2019 (Gezin)

Goede schone kamer, lekkere bedden, mooi bad.

9,2

Beoordeling door P. de Water uit Oegstgeest, op 16 mei 2018 (Stelletje)

Prima hotel, rustgevend. Heel leuke wijnkelder met een prima vent!

In de nachten lawaai van buiten, maar ja wat wil je midden in de binnenstad. Niet echt een issue!

Tip! Terrassen heel leuk, heel vriendelijke bediening overal, goede eetgelegenheden. Topstad!

9,6

Beoordeling door Anoniem, op 15 januari 2018 (Gezin)

Goede sfeer. Goede keuken en kamer.

Tip! Combinatie senior- steile trap- zwarte vloerbedekking is wat ongelukkig. Graag betere verlichting op de trap.

9,2

Beoordeling door J Vermeulen uit Woudenberg, op 5 januari 2018 (Stelletje)

Middenin het centrum van de stad.

Oudbollig, kamer was slecht toegankelijk en zeer gehorig. Veel rommel op het binnen terrein.

Tip! Leuke stadswandeling en Groninger Museum.

6,4

Beoordeling door J.H. Luiting uit Harderwijk, op 11 oktober 2017 (Stelletje)

Heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Lekker in het centrum.

Tip! Heel veel bezienswaardigheden. Hadden het geluk dat het open monumentendag was en de nacht van het museum.

9,8

Beoordeling door J.G.M. Baars uit Hagestein, op 16 september 2017 (Stelletje)

Dichtbij het centrum.

Hotel is wel gedateerd, kan hier en daar wel een opknapbeurt hebben.

Tip! Omgeving was prima midden in het centrum, gezellige binnenstad, voldoende te beleven.

8

Beoordeling door CW Verkaik uit .moordrecht, op 10 september 2017 (Stelletje)

Kamer en badkamer, de buren keken bij ons in de badkamer wij vonden dat niet prettig.

8,3

Beoordeling door W van Dooren uit Tilburg, op 10 augustus 2017 (Gezin)

Prachtig historisch pand.

Het bed.

Tip! Prachtige en gezellige stad.

7,8

Beoordeling door E.M. de Beer uit Huissen, op 10 mei 2017 (Gezin)

Lekker centraal gelegen.

Het hotel heeft duidelijk een opknapbeurt nodig. Het is een chique en statig pand, maar van binnen is er weinig onderhoud gepleegd en dat zie je aan alles. Drempels die versleten zijn, deurkrukken die allemaal los hangen, beschadigingen op muren, vlekken in tapijt. Eigenlijk vergane glorie en dat is jammer! Ontbijt pakken in het keukengedeelte vonden we niet zo sfeervol.

6,4

Beoordeling door Anoniem, op 1 mei 2017 (Gezin)

Een gemoedelijk en oud, maar charmant hotel midden in de stad. Het ontbijt is heerlijk (vooral het brood !). Personeel is erg vriendelijk. Eten in de naastgelegen Brassserie is een aanrader. Kamers zijn klein, maar ze voldoen. Met leuk zitje voor de kamer met uitzicht op de binnenplaats. Hier kun je heerlijk zitten als de zon schijnt.

7,6

Beoordeling door PHF van der Meulen uit Huizen, op 7 februari 2017 (Stelletje)

Stad Groningen is een aangename stad om eens te zijn. Het hotel was mooi centraal gelegen en een leuke aan elkaar geregen aantal gebouwen. Ontbijt prima, en het avondeten heel goed gemaakt. Creatieve kok, die lekker kookte.

Het bed had helaas springveren dus tocht op de oude botten. En van ons had de badkamer wat kleiner mogen zijn (geen bad), zodat de kamer wat ruimer was.

8

Beoordeling door C.W Bonte uit s-Hertogenbosch, op 1 februari 2017 (Stelletje)

Het plezier van het personeel en de kwaliteit van de service. De gastvrije stad Groningen en het lekkere eten in het hotel. Het was een geweldig verblijf.

Tip! We hebben urenlang gewandeld door de stad. De vrijdagse markt en de markt op zaterdag waren erg leuk. In groente, fruit, vlees en vis was er een groot aanbod.

8,8

Beoordeling door Anoniem, op 17 november 2016 (Stelletje)

Het was een oud gebouw, middenin het centrum, op loopafstand van het station.

Ouwe meuk.

8

Beoordeling door Anoniem, op 28 september 2016 (Groep)

Hotel ligt midden in centrum, goede locatie. Leuk binnenpleintje

Kleine kamers, badkamer rook muf. Hotel heeft een opknapbeurt nodig!

Tip! Groningen is een leuke levendige stad.

6,4

Beoordeling door F.J.. Gomersbach uit Zwijndrecht, op 1 september 2016 (Gezin)

Alles netjes en goed geregeld.

Grond tuin vuil met sigaretten peuken e.d. Niet fijn met diner.

Tip! Erg getroffen met het weer. Groningen is een mooie gezellige stad om te vertoeven.

8

Beoordeling door E. Weijers uit Heemstede, op 21 juli 2016 (Stelletje)

Het hotel is zeer centraal gelegen. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Een probleempje op de kamer was binnen een kwartier naar volle tevredenheid opgelost. Hartelijk dank!

In de gezellige ontbijtruimte was het even zoeken naar de warme drank. Eenmaal gevonden bleken daar nog veel meer heerlijke versnaperingen te staan.

Tip! Met veel plezier hebben we in Groningen enkele VVV-wandeltochten gemaakt door het oude, prachtige centrum. Er is volop horeca te vinden met uiteenlopende mogelijkheden. Uiteraard is een bezoek aan het Groninger museum een groot feest, met een gevarieerde collectie en boeiende wisselende collecties. PS: vergeet niet het station eens goed te bekijken.

8,6

Beoordeling door Anoniem, op 1 april 2016 (Stelletje)

Mooie locatie midden in het centrum.

Gehorigheid. Advies: oordopjes meenemen

8

Beoordeling door J.E.M. van Bussel uit apeldoorn, op 8 maart 2016 (Stelletje)

De locatie, midden in het hart van Groningen. De kelder waar je bij het vuur nog een drankje kon drinken.

Het uitzicht, we keken uit op een blinde muur.

Tip! Gezellige winkelstraatjes, leuke eettentjes. Jammer dat er nog weinig terrassen in de zon waren. Het was nog het vroege voorjaar en verrassend lekker weer. Het terras op de grote markt was net opgebouwd, maar bood nog geen plek in de zon. Het podium op het plein was de oplossing. Daarop zittend in het zonnetje, hebben we een frietje gegeten, heerlijk!

7,4

Beoordeling door KA Zandbergen uit nijverdal, op 24 februari 2016 (Stelletje)

Geweldige locatie, direct in binnenstad. Hotel op zich, is oud maar heeft charisma. The lounge is erg sfeervol. Erg vriendelijk en behulpzaam personeel!

Het ontbijt is goed maar de opzet van brood en koffie kan mijns inziens beter. Nu liep iedereen door elkaar en verkeerde richting. Tip: zet op élke tafel zout en peper!!!

Tip! *Op zaterdag de diverse markten in de binnenstad. *In koude periode kun je bij een kort verblijf heerlijke producten kopen en mee nemen naar huis. *Heerlijk speciale koffie of warme chocomelk drinken en eten bij de Drie Gezusters t.o. *De Martinitoren. *Tentoonstelling van David Bowie tot 10 april. Reserveer op tijd want ze hanteren een timeslot. *Verder lekker eten bij Restorante Da Mimo aan Gedempte Zuiderdiep 44. Hier zijn de gerechten op basis van echte italiaanse keuken. Biologisch en dagvers! Ik zou reserveren ivm weinig tafeltjes (des te beter!) 050-3110740. *Daarna filmpje pakken in Pathé wat nog geen 100 m verderop is. Al met een mooi weekend in Groningen. Veel plezier!!

8,4

Beoordeling door E Bijl uit Papendrecht, op 23 februari 2016 (Gezin)

7,8

Beoordeling door R Stegeman uit Leiden, op 29 oktober 2015 (Stelletje)

Heerlijk hotel met een zeer prettige, authentieke sfeer. Lekker centraal gelegen en ook een fantastisch ontbijt. Vriendelijk personeel ook. Wij komen hier zeker weer terug!

Onze kamer was prima maar we werden 's nachts een paar keer wakker van dronken mensen doordat we aan de straatkant zaten en de ramen slechts enkelglas hadden.

Tip! Groningen is een heerlijke winkelstad met een grote variatie aan kleding- en woonwinkels. Ook heerlijk gegeten bij Bistro 't Gerecht! En natuurlijk naar het fantastische Groninger Museum geweest.

8,6

Beoordeling door S Duin uit Leiderdorp, op 27 oktober 2015 (Stelletje)

Wij hebben genoten van de sfeer in het hotel. Het was chique en gezellig. De kamer was fantastisch, we kregen kamer nr. 11. We hadden een charme kamer geboekt, maar kregen een de DeLuxe. Geweldig!

Er was niets 'minder leuk'. Het enige wat minder ideaal was, was de parkeergelegenheid en de kosten die hiervoor aan de hoge kant waren.

9

Beoordeling door SILVIA van Moorsel uit asten, op 2 oktober 2015 (Stelletje)

7,6

Beoordeling door Anoniem, op 1 september 2015 (Gezin)

Het hotel ziet er erg mooi uit, de sfeer is prima. De bedden sliepen heerlijk.

Onze kamer lag langs een straat en daar was heel veel herrie. Dus wel wat geluidsoverlast 's nachts.

8

Beoordeling door H.J van der Hiele uit Vlissingen, op 4 augustus 2015 (Stelletje)

Leuke entourage en op een mooie locatie gelegen in het hartje van de stad. Hotel binnen heeft een prettige uitstraling in combinatie met het gebouw. Ontbijt en diner prima verzorgd en van zeer goede kwaliteit

Kamer 16 waar wij verbleven had 's nachts veel lawaai overlast van stappende mensen, we verbleven er 2 nachten en hadden hier ook 2 nachten last van. Mogelijke oplossingen, beter geluidsisolerend glas

Tip! Stadswandeling gemaakt en de NS wandeling Haren/Groningen, beiden leuk voor wie van wandelen houdt.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 28 juli 2015 (Stelletje)

Weinig ventilatie in de kamer en keken tegen een blinde muur. Service bij klacht was prima.

Tip! Hotel lag heel centraal, vlakbij de markt met de Martinitoren, het VVV, leuke winkels en mooie pandjes. Museum op loopafstand en met de huurfiets een leuke tocht gemaakt langs de omliggende plaatsjes. Een aanrader.

7,8

Beoordeling door Anoniem, op 24 juni 2015 (Groep)

Super leuk authentiek hotel met prachtige inrichting en mooie oude details. Ligt midden in het centrum. Heerlijk diner. Uitgebreid en echt lekker ontbijtbuffet.

Paar kleine nadelen; Enkel glas ramen in een uitgaansbuurt (studenten). Dus herrie alsof het raam openstaat tot uurtje of 04.00 in de ochtend. Ramen zijn overigens ook niet te verduisteren, dus om 05.30 uur weer wakker.

Tip! Op 2 minuten loopafstand van winkelgebied en Casino. Top!

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 21 juni 2015 (Stelletje)

Ja, heel fijn

8

Beoordeling door J Plug uit heemskerk, op 15 juni 2015 (Stelletje)

Het hotel ligt midden in de stad en het ontbijt is super vers.

Jammer dat het bubbelbad het niet deed

8,2

Beoordeling door Anoniem, op 9 juni 2015 (Stelletje)

Prima hotel, gezellig, goede sfeer, mooie ruime kamer en badkamer. Geen last gehad van drukte van de straat (itt andere reviews). Leuke binnentuin. Oh, en lekkere bitterballen bij ontvangst :)

Tja, bedden met wieltjes die niet tegen elkaar blijven staan zijn toch jammer als je met je partner op pad bent.... parkeren is helaas duur, maar ja dat kan niet anders midden in de stad (hoewel je ook in de buurt van station Noord gratis kan parkeren en rustig aan de stad inlopen als je niet teveel bagage hebt)

Tip! Op goede vrijdag naar de bloemetjesmarkt, helemaal leuk! En goedkoop + sympathiek uit eten bij eetcafe 73-2

8,2

Beoordeling door E.A.M. Knoppert uit Noordwijkerhout, op 23 mei 2015 (Gezin)

Ambiance en eten

Tip! Groningermuseum erg mooi en mooie tentoonstelling

8

Beoordeling door A.C Verhoef uit Lopik, op 18 mei 2015 (Gezin)

Prachtig gelegen midden in het centrum. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Goed restaurant in hotel.

Kamers verouderd, jammer want de locatie en basis is goed, matig schoon. Vreselijk veel duivenpoep op het binnen terras, je moest een schone stoel zoeken. Het hele hotel kon wel een schoonmaakbeurt en verfkwast gebruiken. Jammer want het is een zeer sfeervol hotel.

6,4

Beoordeling door J.E. Tebbes uit Wassenaar, op 18 mei 2015 (Stelletje)

Gastvrij personeel, mooi hotel, fijn dat er een parkeer plek was.

Tip! De bloemetjes markt op Goede vrijdag en een mooie tocht gemaakt door het Oldambt.

8,4