Informatie over het Coronavirus

Bij Zoweg.nl volgen we de situatie rondom het coronavirus (COVID-19) uiteraard op de voet. Wij zullen hieronder de meest gestelde vragen en de antwoorden vermelden.

Wij blijven ervoor zorgen dat onze aanbiedingen de meest gunstige voorwaarden hebben. Zo betaal je (bijna) altijd pas bij aankomst en kun je gratis annuleren (per hotel verschillen de exacte voorwaarden). Daarnaast proberen we de aanbiedingen zo lang mogelijk te laten doorlopen, zodat je op een later tijdstip alsnog van dezelfde aanbieding gebruik kan maken.

Kunnen we nog naar een hotel afreizen wegens het coronavirus?

De hotels mogen openblijven, maar de beslissing of u wilt gaan is aan u. Met de hele sector staan we in contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Bij Zoweg.nl volgen wij de adviezen van het RIVM strikt na. De richtlijnen kunt u terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Je kunt er wel van uitgaan dat ook de hotels hun verantwoording nemen en de nodige maatregelen treffen (bijv. extra schoonmaakploegen).

Welke hotels zijn er gesloten?

Momenteel zijn de hotels in Duitsland gesloten tot 18/04/2021 en in België tot 19/04/2021. In Nederland zijn er vrijwel geen hotels meer gesloten. Mocht een hotel gesloten zijn, dan zal deze tijdelijk niet meer te boeken zijn via Zoweg.nl. Wij zullen hier tevens contact met u over opnemen wanneer u dat hotel heeft geboekt. Dit geldt voor hotels in binnen- en buitenland.

Kan ik een hotel boeken in Duitsland?

Momenteel zijn de hotels in Duitsland gesloten voor toeristisch bezoek tot 18 april 2021. Heeft u geboekt en wijzigt er iets in de regelgeving, wat van invloed is op uw uitje, dan wordt u uiteraard op de hoogte gebracht door het betreffende hotel óf door ons.

Welke faciliteiten zijn er wel en niet geopend bij hotels?

Dit verschilt per hotel. Wil je meer informatie of heb je vragen over de faciliteiten van een hotel? Neem dan contact op met het desbetreffende hotel.

Zwembaden en wellness faciliteiten bij hotels en bungalowparken
Momenteel zijn de zwembaden en wellness faciliteiten bij alle hotels en parken gesloten Er is geen compensatie voor gasten wanneer een zwembad is gesloten.

Kan ik mijn boeking nog wijzigen of annuleren?

Wij hebben natuurlijk het liefst dat jij je boeking wijzigt naar een later tijdstip in plaats van dat je deze annuleert. Waarom? Omdat je op deze manier een steentje bijdraagt aan het behouden van de toerismesector en natuurlijk het behoud van Zoweg.nl

Wil je je boeking wijzigen, dan adviseren we je contact met Zoweg.nl op te nemen. Wij bespreken dan met het hotel of het mogelijk is om jouw boeking te wijzigen naar een later tijdstip. Let wel, dat een wijziging alleen kan indien het hotel ermee akkoord gaat.

Zoweg.nl berekent geen wijzigingskosten. Afhankelijk van het soort wijziging kan het zo zijn dat het hotel een extra bedrag in rekening brengt. Mocht het hotel extra kosten rekenen, dan overleggen wij deze kosten op voorhand met jou.

Kunnen de annuleringsvoorwaarden van boekingen nog wijzigen als er nieuwe berichtgeving komt vanuit het RIVM?

Wij houden de berichtgeving van RIVM nauwlettend in de gaten. Zoweg.nl is te allen tijde afhankelijk van de hotels of een verblijf wel of niet gewijzigd kan worden.

Kan ik mijn reservering wijzigen naar een onbekende datum?

Nee, dat kan niet. Bij een wijziging van een boeking, is er altijd een nieuwe datum nodig.